"Šokių ant ledo" dalyvis Daumantas Mikučionis gyvenime nėra paragavęs alkoholio

"Šokių ant ledo" dalyvis Daumantas Mikučionis gyvenime nėra paragavęs alkoholio

Sekmadienį 19 val. tiesiogiai per LNK iš „Akropolio“ ledo startuos grandiozinis LNK projektas „Šokiai ant ledo“. Jam kartu su šalies pramogų pasaulio žmonėmis ruošiasi ir verslininkas, vienas tinklo „Coffee Inn“ savininkų Daumantas Mikučionis.

Pirmadienio vakarą viešbutyje „Stikliai“ keliant taures už būsimojo projekto sėkmę, „Šokių ant ledo“ kolegas nustebino Daumanto prisipažinimas, kad jis niekada gyvenime nėra vartojęs alkoholio.

Kaip sako pats verslininkas, alkoholis neviliojo jau nuo paauglystės, tai buvo tarsi, sportinio principo reikalas, kol brandoje susiformavo pagrindinis verslininko asmeninis motyvas – nuolatinė blaivybė, užtikrinanti nuolatinę laisvę ir galimybę matyti svaigalais neiškreiptą pasaulį. Prie tokio verslininko pasirinkimo yra pripratę jo draugai, tačiau ir naujai sutikti žmonės jį supranta ir palaiko: „Naujoje aplinkoje, pavyzdžiui, su „Šokių ant ledo“ draugais, užteko porą kartų išreikšti savo poziciją, ir visi priima tokį mano pasirinkimą. Tai – brandžių žmonių bruožas“.

Žinoma, nuostaba dėl alkoholio nevartojimo vyrą lydi visą gyvenimą, atsiranda tokių, kuriems reikia įrodymų, tačiau verslininkas nesirūpina dėl tokių kalbų ir tvirtai teigia: „Ne dėl jų tai darau, mano blaivybės principas svarbiausias man pačiam. Labai džiugu, kad pastaraisiais metais sulaukiu vis daugiau sveikinimų ir idėjinio palaikymo, taip pat sutinku vis daugiau nebevartojančių asmenų“.

Anot Daumanto, vartojantys alkoholį žmonės praranda daug daugiau: per gyvenimą išleidžia milžiniškus kiekius pinigų alkoholiui, nuodija savo organizmą, švaisto savo laiką.

„Tūkstančiai šeštadienio vakarų kompanijose, su kuriomis be alkoholio nebūtumėte, ir tūkstančiai sekmadienio rytų kančiose, kuriose irgi be alkoholio nebūtumėte!“ – tikina projekto „Šokiai ant ledo“ dalyvis. Vienintelis jo, kaip negeriančio praradimas – lengvai sukeliama euforija, kurios metu visos moterys tampa gražios.

Daumantas mano, kad abstinencija yra kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas, todėl ir pats niekada nereguliuoja kitų pasirinkimo, nebent tai liečia jo asmeninę laisvę. Todėl ir jo „Šokių ant ledo“ partnerės pasirinkimai dėl alkoholio vartojimo jam įtakos neturi. Jis pats mano, jog jo partnerei ir kitiems dalyviams praverstų stikliukas „ant drąsos“.

Paklaustas, ar išgertų taurę šampano LNK „Šokių ant ledo“ laimėjimo proga, Daumantas palieka intrigą: „Jei žiūrovų balsai nuvestų mane į pergalę, tuomet ir spręsčiau dėl savo pirmos šampano taurės – palieku šį sprendimą tos akimirkos žavesiui“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder