Atsigaivinti – į Baltijos bangas ar paplūdimio barą

Atsigaivinti – į Baltijos bangas ar paplūdimio barą

Karšti orai vilioja poilsiautojus į pajūrį. Palangos J.Basanavičiaus gatvėje gana ramu, šurmulio nejusti, nes karšta vasaros saulė daugelį gena į paplūdimį. Penktadienį pajūryje vyravo apie 30 laipsnių karštis, šeštadienį – apie 26 laipsniai.

Atsigaivinti svečiai neria į Baltijos bangas. „Žmonių daug, bet ne tiek daug, kaip tikėjomės tokiu oru. Tarpais net ir tiršta arčiau tilto.

Vandens temperatūra 17 laipsnių, o toliau nuo kranto nuplaukus kateriu jau 15. Vėjo nėra, prie kranto ir ten, kur iki 1,5 metro vanduo įšyla.

Žmonės maudosi, viskas tvarkingai“, – 15min šeštadienį sakė Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Nuo Palangos ir iki pat Šventosios išdėstytuose 17-koje postų šeštadienį budi 32 gelbėtojai, dirbama po du ar tris, ten, kur negausu žmonių, budima po vieną. Anot J.Pirožniko, penktadienį pajūry žmonių gausu nebuvo, tai lėmė darbo diena, svečių gerokai pagausėjo vakare, ypač besigrožinčių vaizdais nuo Palangos tilto.

Vasara Palangoje: poilsiautojai gaivinasi bangose +17 Gaivinasi ledais ir gėrimais Šiomis dienomis ypač džiūgauja ledų ir gėrimų pardavėjai. Populiarumo neprarado ir burbuliniai vafliai, pagardinti ledais bei grietinėle.

Porcija vaflių atsieis 3 eurus, o jei norisi dar gardžiau ir paskaninti priedais – 4 eurus. Atsigaivinti svečiai skuba ir prie fontanų – kas pajusti šalto vandens purslų, kas įmerkti rankas ar atgaivinti pėdas.

Šaltais gėrimais mėgaujamasi ir kavinėse. Paplūdimio barai nugulti svečių, darbo nestinga ir J.Basanavičiaus gatvėje besidriekiančių kavinių darbuotojams. Papietauti galima nuo 3,5 euro.

Tiek kainuoja cepelinai kuklioje, tvarkingoje kurorto valgykloje Daukanto gatvėje. Kainos kiek aukštėlesnės centrinėje gatvėje, cepelinai atsieis 4-5 eurus. Šaltibarščiai apie 2,5 euro, kepsnių kainos nuo 6,5 euro.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder