Milijonieriaus R. Karpavičiaus našlės advokatui – bėdos Ispanijoje

Milijonieriaus R. Karpavičiaus našlės advokatui – bėdos Ispanijoje

Advokatui Giedriui Danėliui, kuris trečiadienį teisme Vilniuje garsiojoje politinės korupcijos byloje toliau gynė verslininką Raimondą Kurlianskį, netrukus gali tekti pačiam aiškintis dėl kaltinimų Ispanijoje.

Buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas, tik per plauką teisingumo ministru netapęs G.Danėlius Ispanijos teisėsaugos akiratyje atsidūrė, kai atskridęs į Tenerifės salą pateko į šią vasarą mirusiam vienam turtingiausių Lietuvos verslininkų 61 metų Raimondui Karpavičiui priklausiusį namą.

Ispanijos teismas yra gavęs pareiškimą dėl advokato G.Danėliaus veiksmų, nesuderinamų su Advokatų garbės kodeksu, ir įsiveržimo į privačią valdą. Sprendimas turėtų būti paskelbtas šiomis dienomis.

Aistros – dėl testamento

G.Danėlius Tenerifėje buvo atsidūręs kaip R.Karpavičiaus našlės X.Y. advokatas.

Šio teisininko klientė su buvusia verslininko žmona Audrone Karpavičiene bylinėjasi dėl turto. Kaip praėjusį šeštadienį rašė dienraštis „Lietuvos rytas“, sunkiai sirgdamas R.Karpavičius 2018 metų kovo 5 dieną testamentu savo turtą, kurio vertė gali siekti iki 100 mln. eurų, paliko naujajai žmonai kaunietei X.Y. ir broliui Henrikui Karpavičiui.

 X.Y atiteko ir pastatai Neringoje bei Tenerifėje. A.Karpavičienė, kuri teigia, kad prieš 30 metų tik formaliai išsiskyrė su vyru, o visus tuos metu buvo ištikima jo gyvenimo bendražygė, gyveno ir dirbo ranka rankon, norėdama užginčyti testamentą kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą.

Jos prašymu buvo areštuotas visas R.Karpavičiaus turtas Lietuvoje. Svarbiausias – įmonė „Marijampolės pieno konservai“.

Šeima atostogavo Tenerifėje

Ispanijos teismas turėtų spręsti ginčą dėl didelės vertės namo Tenerifėje ir kito turto Kanarų salose. 2013 metais R.Karpavičius įmonės „Karpis“ vardu Tenerifės saloje, gražioje vietoje prie vandenyno, įsigijo namą.

Netrukus jis buvo nugriautas iki pamatų, o toje vietoje pastatytas naujas. Statybos darbus drauge su ispanų architektais ir statybų kompanija organizavo A.Karpavičienė. Namas buvo baigtas statyti 2015 metais – šeima ten pirmą kartą atšventė Velykas.

Nuo tada A.Karpavičienė su Raimondu, kurį laikė savo teisėtu vyru ir su kuriuo ji buvo susituokusi bažnyčioje, ten kasmet praleisdavo kelis žiemos mėnesius.

2018 metų sausio 12 dieną ten buvo švenčiamas ir R.Karpavičiaus 60-metis.

Draugė greitai tapo žmona

2018 metų rugpjūtį atostogaudamas Nidoje R.Karpavičius ėmė bendrauti su ten atostogaujančia 45 metų X.Y.

„Lietuvos ryto“ šaltinių duomenimis, moteris sportavo ir susidomėjo taip pat padelį žaidžiančiu R.Karpavičiumi. Išsiklausinėjusi, kas jis toks, naujoji pažįstama ėmė su verslininku leisti laiką ne tiktai padelio aikštelėje.

Jau tuomet šeima pamatė, kad R.Karpavičiaus sveikata blogėja. Sugrįžęs iš atostogų rugpjūčio pabaigoje namo į Palangą verslininkas Audronei pasakė, kad kelioms savaitėms darbo reikalais išvyksta į Tenerifę.

Tačiau ten užtruko iki lapkričio 3 dienos. Vėliau paaiškėjo, kad vyras laiką tolimoje saloje laiką leido su X.Y., kurią spalio 1 dieną įdarbino „Marijampolės pieno konservuose“.

Grįžusio namo R.Karpavičiaus sveikata buvo labai bloga, jam nustatyti du augliai smegenyse. Tuo metu X.Y. nebeleido jam susitikti su šeima – pora apsigyveno nuomojamame name Kaune.

Šių metų kovo 5 dieną verslininkas sudarė testamentą, kuriuo iš šeimos atėmė visą turtą. Balandžio 10 dieną įvyko R.Karpavičiaus ir X.Y. vestuvės, o rugpjūčio 9 dieną jis mirė.

Pasijuto varoma iš namų

Pateikusi Ispanijos teisėsaugai prašymą areštuoti šioje šalyje esantį R.Karpavičiaus turtą A.Karpavičienė 2019 metų kovo 28 dieną atskrido į Tenerifę – į namus, kuruos laikė savais.

Moteriai buvo šokas, kai vos įsikūrus prisistatė Tenerifės salos policija. Manoma, kad ją per įmonę „Rarkarpis“ iškvietė naujoji R.Karpavičiaus žmona. Šiai įmonei formaliai priklausė šis namas.

Tačiau policija greitai išvyko, nes aplinkiniai gyventojai paliudijo, kad A.Karpavičienė čia nuolat gyvena, kad čia yra jos daiktai, kad šeima čia kartu atostogaudavo.

A.Karpavičienė šiame name išbuvo iki balandžio mėnesio pabaigos. 7 nuotr.A.Karpavičienė kovoja dėl turto, kurį per keturis dešimtmečius užgyveno su teisėtu sutuoktiniu laikytu R.Karpavičiumi.

Policija užklupo advokatą

Dabar paaiškėjo, kad dar prieš R.Karpavičiaus mirtį, liepos 22 dieną, į šį namą Tenerifėje atvyko X.Y. advokatas G.Danėlius. Pasitelkęs dar du ar tris vyrus jis galimai išlaužė namo duris ir taip pateko į vidų.

Viduje dirbęs valytojas iškvietė policiją ir A.Karpavičienės advokatą ispaną. Atvykę policijos pareigūnai konstatavo, kad į privačią valdą buvo patekta neteisėtu būdu, ir surašė aktą. Po kelių valandų apklausos nuspręsta advokato G.Danėliaus nesulaikyti.

Be to, Ispanijos teisėsauga aiškinasi ir dėl A.Karpavičienės prašymo areštuoti šeimos turtą Tenerifėje, ir dėl X.Y. prašymo iškeldinti A.Karpavičienę iš namo.

Šiuo metu prie namo Tenerifėje nuolat budi policininkai. Trečiadienį „Lietuvos ryto“ pakalbintas G.Danėlius patvirtino, jog Tenerifėje buvo kilęs konfliktas dėl namo.

G.Danėlius yra gynęs ir prezidentės D.Grybauskaitės patarėją D.Ulbinaitę. Advokato teigimu, Ispanijos teisėsauga yra pradėjusi tyrimą dėl A.Karpavičienės bandymo neteisėtai įsiveržti į namą.

G.Danėlius tvirtino, jog namas, kuriame kartais gyvendavo Karpavičiai, oficialiai priklauso ne kuriam nors šeimos nariui, o bendrovei „Karpis“.

G.Danėlius vakar patvirtino, kad Tenerifėje buvo kilęs konfliktas dėl namo. Lietuvio likimas sudomino ir ispanus „Lietuvos ryte“ rugsėjo 7 dieną išspausdintas straipsnis „Keistą testamentą taško juodi purslai“ sukėlė reakciją ir Kanarų salose.

Jau kitą dieną, sekmadienį, du didžiausi Kanarų salų dienraščiai perspausdino pirmuose puslapiuose „Lietuvos ryto“ straipsnį pridėdami ir savo informacijos, pateikdami ir patikslintą informaciją dėl verslininko turto.

Tai išskirtinis atvejis, kai ispanų spauda skyrė tokį dėmesį Lietuvos piliečiui.

R.Karpavičius Kanarų salose turi įmonę „Rarkarpis“ ir pieno produktų įmonę „Malkomilk“. Verslininkas turėjo ambicingų planų plėsti savo verslą Ispanijoje ir Afrikoje.

G.Danėlius vakar patvirtino, kad Tenerifėje buvo kilęs konfliktas dėl namo.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder