Moterys sensta skirtingai

Moterys sensta skirtingai

Ar pastebėjote, kad vienodai gražios jaunystėje, laikui bėgant, moterys pradeda atrodyti labai skirtingai? Vienų moterų veidus padengia smulkių raukšlelių tinklas, tačiau veido kontūras ir bruožai lieka beveik nepakitę, o kitų veido oda "nuplaukia" žemyn, bet lieka glotni ir beveik be raukšlių.

Senėjimas yra labai individualus procesas, kurio eiga priklauso nuo odos tipo, poodinio riebalinių ląstelių sluoksnio ir veido raumenų būklės. Kosmetologai išskiria 4 veido senėjimo tipus: "pavargusį", "smulkių raukšlių", deformacinį, raumeningą.

"Pavargęs" tipas

Šie veido senėjimo pokyčiai dar vadinami pradiniais. Ryte, gerai išsimiegojus, veidas atrodo žvalus ir stangrus, oda glotni. Dienos pabaigoje atsiranda nuovargio žymės, ratilai ir "maišeliai" paakiuose, viršutiniai vokai patinsta, lūpų kraštai nusileidžia, išryškėja nosies-lūpų raukšlės. Moteris atrodo liūdna ir pavargusi, tačiau jos veido kontūras išlieka aiškus ir nepakitęs. Taip sensta dažniausiai normalaus arba liekno kūno sudėjimo moterys, kurių veido forma yra ovali. Jeigu oda buvo normali, su metais ji išsausėja, tampa jautri ir papilkėjusi bei reikalauja daugiau dėmesio. Pati efektyviausia procedūra tokiai odai yra visavertis miegas, bet ne pro šalį bus ir papildomas drėkinimas. Šis senėjimo tipas yra "dėkingiausias" iš visų ir pridaro mažiausiai žalos moters išvaizdai.

"Smulkių raukšlių" tipas

Toks senėjimas būdingas moterims, kurių veido oda yra sausa ir plona, o poodinis riebalinių audinių sluoksnis - nežymus. Jūs nepamatysite putlių žandų ar minkštų jausmingų lūpų - tokio tipo moterys dažniausiai išsiskiria ryškiais skruostikauliais ir smulkiais veido bruožais, jų smakras šiek tiek atsikišęs į priekį, lūpos plonos, o mimika gana skurdi. Paprastai dvidešimtmetės jos atrodo vyresnės už bendraamžes, tačiau metams bėgant pastarosios jas "aplenkia". Tokių moterų veidas tarsi "išdžiūsta", jame atsiranda smulkių raukšlelių tinklas, kurio iš tolo beveik nematyti. Pagrindiniai amžiaus išdavikai - "žąsies kojelės" akių kampučiuose, horizontalios raukšlės ant kaktos, plonos raukšlelės lūpų-nosies srityje, vertikali raukšlė virš lūpos. Tačiau jų veido kontūras išlieka aiškus ir dvigubo pagurklio pas jas nepamatysite. Taip sensta dauguma europiečių. Beje, esant šiam senėjimo tipui ypač kenkia rūkymas - veido oda tampa panaši į keptą obuolį.

"Deformacinis" tipas

Šitaip sensta apkūnios moterys, kurių veidas yra apvalus, stambių bruožų, putliomis lūpomis ir žandais. Jų oda turi storą poodinių riebalų sluoksnį, kuris amžiui bėgant netenka savo kolageno karkaso ir veidas tarsi "nuplaukia" žemyn. Viršutiniai vokai nudrimba, žandai nukarsta, atsiranda gilios raukšlės nosies-lūpų srityje, taip pat prie lūpų kampučių. Veido kontūras pasidaro neryškus, išryškėja dvigubas pagurklis, moteris atrodo ištinusi. Deja, estetiniu požiūriu tai pats nepalankiausias senėjimo tipas, labiausiai kenkiantis išvaizdai. Jis gali pasireikšti ir normalaus kūno sudėjimo moteriai, jei ją kamuoja širdies ir kraujagyslių, endokrininės ar šlapimo sistemų problemos.

"Raumeningas" tipas

Dažniausiai tokį senėjimo tipą galima stebėti tarp azijiečių - Kinijos, Japonijos ir Tolimųjų Rytų gyventojų. Joms yra būdingas galingas veido raumenų sluoksnis ir guvi mimika, dėl kurios jau jaunystėje jos turi mimikos raukšlių. Tačiau jų oda yra stangri, labai ilgą laiką beveik nesikeičia, o per porą metų staigiai gali susilpnėti veido raumenys, nukarti oda, išryškėti gilios raukšlės. Veidas tarsi susitraukia, o kaktoje, tarp antakių, akių ir lūpų kampuose atsiranda klostės. Smulkių raukšlių tinklo nėra ir veido kontūras nepakinta.

Kad ir kaip būtų liūdna galvoti apie senatvę ir neišvengiamus išvaizdos pokyčius, geriau pasiruošti jiems iš anksto. Pradėkite rūpintis savo sveikata ir grožiu jau šiandien - drėkinkite odą, maitinkite, o svarbiausia - mylėkite save bet kokio amžiaus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder