Kokios spalvos yra Viltis?

Kokios spalvos yra Viltis?

Šiemet tradiciniu tapusiame "Lions" Klaipėdos krašto moterų klubo "Smiltė" surengtame jau aštuntajame aukcione buvo varžomasi dėl 35 dailininkų darbų. Aukotos sumos - pačios įvairiausios. Surinkti pinigai - 130 tūkst. Lt - kaip ir ankstesniais metais, bus įteikti šeimoms, kovojančioms su jų vaikus atimti besikėsinančiomis onkologinėmis ligomis.

Azartiškai buvo varžomasi jau nuo pirmojo į salę įnešto Simono Skrabulio tapyto paveikslo "Po angelo sparnu", už kurį aukojama suma nuo 1 000 pakilo iki 3 700 Lt.

Daugiausiai lėšų paaukota už Virginijaus Viningo, Silvijos Drebickaitės, Broniaus Rutkausko paveikslus (atitinkamai - 12 200, 9 500 ir 8 800 Lt).

Į varžytynes dėl darbų buvo įsijungta telefonu net iš Londono. Ir tai buvo ne šiaip varžytynės, o aukos Vilčiai palaikyti ir ją sustiprinti.

PRADINĖ kiekvieno kūrinio kaina siekė 1 000 Lt. Ji išsilaikydavo tik labai trumpai.

"Mamyte, žinau, kad saulutė geltona, dangus žydras, žolė žalia, o angelo sparnelis baltas... O kokios spalvos Viltis?" - klausia vaikelis chemoterapijos nuplikinta galvele, nes jis beveik kasdien iš suaugusiųjų lūpų girdi tą žodį.

Žinoma, tą žodį girdėjo ir šešerių metukų klaipėdietė Deimantė, kai ją ligos patalan įvertė leukemija. Ketvirtadienį ji, jau septynmetė, lankanti mokyklą, tarsi niekur nieko straksėjo aukciono salėje. Tik štai jos mama Dovilija, priėjusi prie mikrofono klubo moterims padėkoti už pernykštę paramą, kurį laiką negalėjo pratarti žodžio apsikabinusi savo gražuolę dukrelę. Ir tai sakė labai daug apie tą Viltį, kuri tokia stipri - sunkūs išgyvenimai nesikartos.

Klubo moterims dėkojo ir devyniolikmetės Gretos mama Dalia už tai, kad nepraranda vilties kuo ilgiau būti su dukterimi. Ir kaip svarbu ją žmogui turėti. Ir kiek jau kartų tokias šeimas ši viltis prieš Kalėdas aplankė.

PREZIDENTO DĖMESYS. Dėl svarbių priežasčių į aukcioną negalėjęs atvykti prezidentas Valdas Adamkus atsiuntė savo knygą su autografu ir ją prisakė įteikti daugiausiai aukcione aukojusiam žmogui. Tuo žmogumi tapo nuolatinis aukcionų dalyvis Virginijus Jancevičius, už Virginijaus Viningo paveikslą "Ramybė" paaukojęs 12 200 Lt. Prezidento knygą jam įteikė "Smilties" klubo prezidentė Veta Petkienė.

Aukcionui prasidedant klubo "Smiltė" prezidentė Veta Petkienė pranešė: per septynerius metus paremtos 44 šeimos, joms įteikta beveik pusė milijono litų vaikų reabilitacijai ar vaistams, pagaliau ir buities sąlygoms gerinti.

Klubo moteris dėl tokios prasmingos veiklos sveikino "Lions" klubų apygardos gubernatorė Kristina Vančienė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Gal visai nebūtina įvardinti vilties spalvų, jei galime ją suteikti, jei galime realiai pagelbėti, kad maža širdelė, patikėjusi Kalėdų stebuklu, nenustotų plakti. Mes pačios įtikėjom, o ir kitus įtikinom, kad mūsų gyvenime ne viskas perkama ir parduodama. Egzistuoja ir gėris, ir dosnumas, ir užuojauta", - teigia "Smiltės" klubo moterys.

Ir tegul paremtų šeimų vaikai spėlioja, kokios spalvos galėtų būti Viltis, kurią su kiekvienu plaktuko dūžiu žadino aktorius Vytautas Anužis - nuolatinis aukcionų talkininkas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder