Net žagtelėjo išvydusi, kokių kalėdinių dovanų prašo vaikai iš vargingų šeimų

Net žagtelėjo išvydusi, kokių kalėdinių dovanų prašo vaikai iš vargingų šeimų

Šiais metais aštuonmetė dukra, rašydama laišką Kalėdų seneliui, įrašė labai gražų norą – jos dovanas paprašė nunešti sunkiau gyvenantiems vaikams, nes pati jaučiasi visko turinti.

Net širdį suspaudė, todėl nusprendžiau pabūti geruoju nykštuku ir įgyvendinti jos norą. 

Nutariau, kad jai Kalėdų senelis į kojinę įdės saldainių, o pinigus, skirtus dovanėlei, pavers siurprizu, kuris pradžiugins dar vieną mažą širdelę.

Prisiminiau, kad prieš keletą metų buvo ne viena akcija, kviečianti pildyti vaikų namuose gyvenančius ar socialiniai remtinų šeimų vaikų norus. 

Gerai panaršiusi internete radau tik vieną žinomo paramos fondo iniciatyvą.

Pirmajame puslapyje puikuojasi užrašas, kad jau išpildytos 153 svajonės, pildomos – 114, o neišpildytos – net 57.

Net graudu pasidarė, kad tiek vaikų per šventes liks liūdni, negaus geidžiamos dovanos, todėl nelaukdama pradėjau ieškoti TOS svajonės, kurios įgyvendinimas nudžiugintų labiausiai jos trokštantį vaiką. 

O tada ir žagtelėjau – šių sunkiai gyvenančių vaikų svajonės tokios, kad maniškiams iki jų toli!

Pasidalinsiu keletu jų (kalbos netaisiau). Matyti, kad kai kuriuos jų parašė patys vaikai, o kai kuriuos – tėvai:  „Mano dukra labai nori apsilankyti SPA kelioms dienoms, kad duoti atsipalaiduoti savo kūnui ir sau pačiai. Paskutinį laiką tik apie šitą svojenę mums pasakojo. Taigi žinau kad tai yra tobula dovana mano vaikui.“

„Uz keliu savaiciu mano gimtadienis, labai noreciau plancetes kad galeciau ne tik mokintis, lavintis, ziureti filmukus taip mokinantis susikaupti, bet ir Mokintis nuotoliniu budu, bei zaisti žaidimus.“

„Plansetinis kompijuteris, zaislai. labai megsta ziureti tik savo filmukus o kada ju negali paziurieti labai piksta ant broliuku.“

„Interaktyvus robotas. Jam patinka distanciniu valdyti mašinas,robotus. Tačiau roboto neturi. Labai noretu tureti.“

„Kelone y vandens parka. mergaite svajoje labai nuvykti y vandens parka.“

Tai tik keletas pavyzdžių. Mūsų vaikams Kalėdų senelis atneša 20-40 eurų vertės dovanas, bet, pasirodo, šiems vaikams tokios tikrai per prastos. Kas antras vaikas svajoja apie planšetinį kompiuterį, išmanųjį laikrodį, pramogas, kurios kainuoja ne vieną šimtą eurų. 

Taip, keletas tėvų prašė ir čiužinių, ir terapijos priemonių, bet tai taip pat labai brangios dovanos. 

Tik 7 vaikai iš 325 norėjo knygos. Dar įdomesnis prašymas padovanoti kanapių aliejaus turinčio kanabidolio CBD, kurio Lietuvos įmonės net negali pardavinėti!

Supratau, jog reikia būti milijonieriumi, kad išpildytum šiuos prašymus.

Štai kuo baigėsi mano geri norai. Dar panaršiau po kitų paramos fondų puslapius – niekur neradau jokių akcijų, kurios skatintų pasveikinti vaikus. 

Gerai, kad kolegė parodė Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui iniciatyvą – jie prašo vaikus pradžiuginti iki 20 eurų vertės dovanėlėmis, tad dukros noras nepražus, jos dovana atiteks Policijos klubo vaikų dienos centro vaikams.

Neseniai sužinojau, kad Palaimintojo J.Matulaičio socialinis centras taip pat laukia dovanų vaikams iki dešimties eurų. Tad norisi ir kitus paskatinti aukoti tiems, kam svarbus dėmesys, o ne materialinė dovanos vertė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder