Regos negalia - ne kliūtis džiaugtis vasara

Regos negalia - ne kliūtis džiaugtis vasara

Penktadienį pasibaigė jau penktąjį kartą Klaipėdos Senamiesčio ROTARY klubo organizuota stovykla "Pažinimo džiaugsmas" vaikams, turintiems regos negalią.

Šiemet Nidoje savaitę turiningai laiką leido net 60 stovyklautojų: 40 vaikų ir 20 lydinčiųjų asmenų.

Senamiesčio ROTARY klubo prezidentas Aivaras Lūžys pasakojo, kad šiemet penktą kartą organizuota stovykla tapo tarptautine - Klaipėdos regos ugdymo centras prisijungti pakvietė kolegas iš Baltarusijos, Latvijos, Estijos.

"Vaikams iš kitų šalių galimybę atvykti sudarė tų šalių ROTARY klubai, tad, galime sakyti, vyko sėkmingas komandinis darbas", - kalbėjo A. Lūžys.

Pasak pokalbininko, vaikai, kurie į įprastas stovyklas vykti negali dėl specialiųjų poreikių, šios stovyklos metu galėjo atsipalaiduoti, užsiimti įvairiomis veiklomis, pabendrauti, susirasti draugų šiai vasarai, o gal net ir visam gyvenimui.

Per savaitę Neringos savivaldybėje "Pažinimo džiaugsmo" stovyklautojai vyko į ekskursiją į Raganų kalną, bendravo su ornitologu, režisieriumi, lankėsi L. Rėzos kultūros centre, darbavosi amatų dirbtuvėse, klausėsi istorijų apie gintarą ir jo apdirbimą, gamino vėtrunges. Žinoma, poilsis neapsiėjo be jūros, diskotekos, itin daug įspūdžių suteikė pasiplaukiojimas laivu Kuršių mariose.

A. Lūžys pasakojo, kad stovyklos uždarymo vakarą vaikai demonstravo savo talentus bei klausėsi "Chorų karų" nugalėtojo Lietuvos aklųjų choro "Feniksas".

"Tokia stovykla yra labai naudinga. Vaikai gali pailsėti, pasisemti naujų įspūdžių. Susirandama įvairių kontaktų. Šiemet aklųjų choro koncertas stovykloje tapo didele motyvacija tiek vaikams, tiek jų šeimoms, jie galėjo įsitikinti, kad gyvenimas aklumu nesibaigia, galima daug ko pasiekti", - sakė Senamiesčio ROTARY klubo prezidentas A. Lūžys, teigęs, kad klubo nariai jau pradeda galvoti, kaip vaikus nudžiuginti kitąmet.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder