Tvarka gali keistis ir Klaipėdos darželiuose

Tvarka gali keistis ir Klaipėdos darželiuose

Praėjusią savaitę plačiai nuskambėjusi mergaitės pagrobimo istorija Kaune privertė sunerimti ir kitų miestų savivaldybes. Mergaitė per klaidą darželio auklėtojų buvo atiduota ne tam žmogui, todėl imta rimtai svarstyti, ar darželių vidaus taisyklės užtikrina pakankamą vaikų saugumą. Apie tai galvoja ir uostamiesčio savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai.

"Po tokio incidento visos Lietuvos savivaldybės turėtų atkreipti dėmesį į esamą situaciją. Ne išimtis ir mes - šis faktas tikrai bus apsvarstytas", - sakė šio skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot jos, prieš prasidedant mokslo metams, rugpjūčio pabaigoje, visada tradiciškai vyksta susitikimas su švietimo įstaigų vadovais. Ji tikino, jog neįprasta laikinosios sostinės istorija su jais bus aptarta.

"Kalbėsimės, diskutuosime, galbūt patys vadovai turės kažkokių klausimų ar minčių. Atsargumo niekada nebus per daug", - tikino L. Prižgintienė.

Valdininkės teigimu, šiuo metu kiekvienas uostamiesčio darželis savo vidaus taisyklėse atskirai nustato tvarką, kokiu būdu vaikas yra iš darželio išleidžiamas.

"Bet kokiu atveju, vienur raštu, kitur žodiniu susitarimu apibrėžiamos pagrindinės taisyklės, įvardijami asmenys, kurie turi teisę vaiką iš darželio atsiimti. Darželio darbuotojai niekam kitam vaiko atiduoti negali. Tiesa, gyvenime nutinka įvairiausių situacijų. Gali atsitikti ir taip, jog tėvai savo atžalos atsiimti nespėja. Tada privaloma apie susidariusią situaciją įspėti iš anksto, susitarti. Tikrai neįsivaizduoju, kaip galima vaiką atiduoti į visiškai nepažįstamo žmogaus rankas, nepatikrinus, ar šis sako tiesą", - stebėjosi L. Prižgintienė.

Praėjusią savaitę Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė, kad reaguojant į minėtąjį incidentą ji ketina kreiptis į Švietimo ir mokslo ministeriją su siūlymu peržiūrėti ir sugriežtinti galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius ikimokyklinio ugdymo įstaigų veiklą, siekiant, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų.

Kauno savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros valdybos direktorius praėjusį penktadienį pasirašė įsakymą, kuriame ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovai įpareigoti vidaus tvarkos taisyklėse nustatyti, jog vaiką į įstaigą atveda ir išsiveda namo tik jo tėvai (ar globėjai, įstatyminiai atstovai) bei raštu įstaigos vadovui nurodyti pilnamečiai asmenys. Teigiama, kad vaiko tėvai Kaune negalės telefonu ar elektroniniu laišku prašyti auklėtojos, kad ši išleistų vaiką su jį ateisiančiu pasiimti asmeniu.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder