Faro, Brendi ir Benas pradžiugino nereginčius vaikus

Faro, Brendi ir Benas pradžiugino nereginčius vaikus

Aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre viešėję pasieniečių kinologai su savo augintiniais likimo nuskriaustiems vaikams suteikė daug emocijų, o terapijos tikslų turėjęs renginys pranoko lūkesčius.

Ketvirtadienį trys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) kinologai su savo augintiniais nuvyko į Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrą Kaune.

Pagrindiniais renginio veikėjais tapo tarnybinis labradorų retvireris Faro, belgų aviganis Brendi bei asmeninis vieno kinologo spanielis Benas.

Pasieniečių kinologų veiklą renginyje pristačiusiam VSAT kinologinės veiklos vadovui Žydrūnui Karčiauskui labiausiai įsiminė nušvitę aklų ir silpnaregių vaikų veidai, kai jie pajuto šalia esant dresuotus protingus šunis.

Visiems vaikams buvo leista pavedžioti ir paglostyti keturkojus. Susidarė eilė vaikų, kurie norėjo prisiglausti prie šunų. Iš salės, kur vyko šunų terapija, vaikai vedė Faro, Brendi ir Beną "parodyti" savo gyvenamųjų patalpų. Taip aklieji ir silpnaregiai bandė pailginti tiek džiaugsmo ir emocijų sukėlusio renginio akimirkas.

VSAT kinologai ir centro atstovai sutarė, kad būtina vystyti šunų terapijos metodą - kitas susitikimas su aklais ir silpnaregiais vaikais vyks pavasarį gryname ore.

Faro ir Brendi specialiai buvo atrinkti šiam susitikimui su vaikais, nes jie nėra iš tų VSAT šunų, kurie mokomi sulaikyti įvairius pažeidėjus. Jie yra apmokyti žmogaus gelbėjimo ir paieškos bei pėdsekystės, todėl su jais nepavojinga kontaktuoti pašaliniams.

Šunų terapijos metodas, pasak P. Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro atstovų, pasaulyje įgyja vis daugiau populiarumo, o Lietuvoje dar tik pradedamas taikyti. Šunys nuo seno yra naudojami kaip negalią turinčių žmonių pagalbininkai, vedliai ir terapeutai.,

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder