Į Jūrininkų ligoninę - atgauti sveikatos

Į Jūrininkų ligoninę - atgauti sveikatos

Vasarį po rekonstrukcijos duris atvėrė Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius. Vakarų Lietuvos gyventojams čia bus teikiama gerokai daugiau aukšto lygio reabilitacijos paslaugų po traumų, operacijų, persirgtų ligų bei pavargusiems nuo greito gyvenimo tempo.

Per 20 metų reabilitacijos srityje dirbanti Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėja Nijolė Šostakienė teigia, jog reabilitacijos reikšmė itin didelė sugrąžinant neįgalų žmogų į visavertį gyvenimą.

Pasak gydytojos, reabilitacija apima fizioterapijos, kineziterapijos, ergoterapijos, psichologinės ir kitos pagalbos paslaugų visumą, taip pat ir ortopedinių, kompensacinių priemonių naudojimą, siekiant maksimalaus paciento fizinio, psichologinio bei socialinio savarankiškumo. "Džiaugiamės, kad po skyriaus rekonstrukcijos atnaujintos ne tik patalpos, bet ir įranga. Todėl galėsime savo pacientams pasiūlyti daugiau naujų paslaugų. Skyriuje sudarytos visos salygos reabilitacijai po traumų ar operacijų", - sakė N. Šostakienė.

NAUJOVĖ. Vertikalių vonių ir baseino gydomąsias vandens procedūras papildys ir naujai įrengtos masažinės, perlinės vonios.

Reabilitacijos centras - vienas stipriausių

Jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius - vienas stipriausių reabilitacijos centrų Vakarų Lietuvoje. Skyrius turi 60 lovų stacionarą, pagal poreikį aptarnauja kitų ligoninės skyrių pacientus ir teikia ambulatorines reabilitacijos paslaugas. Čia dirba per 70 specialistų: gydytojų reabilitologų, kineziterapeutų, ergoterapeutų, psichoterapeutų, psichologų, logopedų, slaugytojų.


"Atkuriant pacientų sveikatą taikomos nemedikamentinės gydymo priemonės, kurių tikslas - sumažinti skausmą, pagerinti ar atkurti sutrikusias organų funkcijas, išvengti komplikacijų. Pas mus pacientai priimami su gydytojo siuntimu. Visų pirma pacientą konsultuoja gydytojas reabilitologas, kuris paskiria reikalingas procedūras: kineziterapijos, fizioterapijos, masažo ir kitas, atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę", - pasakojo gydytoja N. Šostakienė. Skyriuje taip pat vykdoma pirminė ir tretinė ambulatorinės reabilitacijos programos. Šios programos labai padeda žmonėms, sergantiems nervų sistemos ligomis - radikulopatija, neuropatija, išsėtine skleroze, turintiems stuburo deformacijų, stenozių ir kita. Taip pat ir sergantiems judamojo - atramos aparato ligomis - po sąnarių operacijų, stuburo ir kitų traumų, galūnių netekties. Ambulatorinės paslaugos pacientams, turintiems gydytojo siuntimą ir teritorinės ligonių kasos pažymą (dėl antrinės reabilitacijos), teikiamos nemokamai.

DAUGIAU. Po atliktos rekonstrukcijos Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje klaipėdiečiams bus pasiūlyta gerokai daugiau sveikatos stiprinimo paslaugų.

Pacientams - naujovės

Ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius atnaujintas iš pagrindų: suremontuotos patalpos, įrengta automatizuota ventiliacijos sistema, atnaujinta fizioterapijos įranga, o vertikalių vonių ir baseino gydomąsias vandens procedūras papildys ir naujai įrengtos masažinės, perlinės vonios. Pacientų patogumui įrengtos naujos persirengimo patalpos, sanitariniai mazgai pritaikyti žmonėms su negalia, prie vertikalios vonios įrengtas specialus kabinetas poilsiui po procedūrų. "Išties turime daug naujovių. Praplėtėme fizioterapijos - elektros, magneto, lazerio procedūrų spektrą, taip pat bus taikoma šalčio terapija, aromaterapija, šviesos terapija ir kitos. Pas mus patenka nemažai pacientų, kurie po operacijų ar susirgę blogai jaučiasi, puola į depresiją, todėl visos šios priemonės kartu su psichologine pagalba padeda žmogui sugrąžinti gyvenimo džiaugsmą", - pasakojo skyriaus vadovė N. Šostakienė. Ateityje planuojama neįgaliems žmonėms pasiūlyti ir povandeninius masažus bei kitas naujas gydomąsias bei sveikatos profilaktikos procedūras.

Nauja yra ir tai, kad Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje įkurta reabilitacijos ir slaugos mokslinė praktinė laboratorija, kurioje praktinių įgūdžių semsis Klaipėdos universiteto kineziterapijos, ergoterapijos specialybių studentai.

"Džiaugiamės tuo, kad naujojoje laboratorijoje bus atliekamas mokslinis tiriamasis darbas, nes reabilitacijos srityje galima atlikti išties daug tyrimų, taikyti įvairias metodikas, siekiant žmogaus gyvenime subalansuoti tris pagrindinius dalykus, nuo kurių priklauso sveikata. Tai - judėjimas, sveika mityba ir emocinė pusiausvyra", - sakė Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėja Nijolė Šostakienė.

LYGIS. Ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje dirba per 70 profesionalių specialistų komanda: gydytojai reabilitologai, kineziterapeutai, ergoterapeutai, psichoterapeutai, logopedai, slaugytojos ir kiti specialistai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder