Nesaugios granatų sultys Lietuvos vartotojų nepasieks

Nesaugios granatų sultys Lietuvos vartotojų nepasieks

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką beveik 15 tūkst. litrų granatų sulčių AYXAN (gamintojas OOO „Alov", Rusija).

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja-valstybinė maisto produktų inspektorės Audronės Mikalauskienės, atlikus sulčių laboratorinius tyrimus nustatyta, kad sulčių mėginyje rastas dažiklis E 122 (azorubinas, karmosinas), kurio pagal reikalavimus iš viso negali būti vaisių sultyse.

Dažiklis E 122 - sintetiniai azo dažai, suteikiantys maisto produktams raudoną spalvą.

Atsižvelgus į tyrimų rezultatus, granatų sultys pripažintos nesaugiomis ir netinkamomis vartoti, jas uždrausta platinti rinkoje. Granatų sultis importavusiai įmonei UAB „Liebara" nurodyta visą granatų sulčių siuntą sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

Šiemet tai jau antras toks atvejis, kai, vykdant importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, neleidžiama į rinką tiekti nesaugių granatų sulčių, kuriose nustatytas dažiklis E122.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF apie šį atvejį informavo Europos Komisiją.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder