Pertvarkius sveikatos įstaigų tinklą sutaupyta 110 mln. litų, teigia vyriausybė

Pertvarkius sveikatos įstaigų tinklą sutaupyta 110 mln. litų, teigia vyriausybė

Pertvarkius sveikatos įstaigų tinklą ir atsisakius, Sveikatos apsaugos ministerijos vertinimu, neracionalių projektų pernai sutaupyta 110,2 mln. litų. Toks skaičius minimas Vyriausybės veiklos ataskaitoje, kurią Premjeras ketvirtadienį turėtų pristatyti Seime.

Ataskaitoje minima, kad pernai 16 sveikatos priežiūros įstaigų neteko atskiro juridinio asmens statuso, jos sujungtos į stambesnius juridinius vienetus. Taip esą sukaupta geriausia patirtis ir garantuojamos kokybiškos paslaugos, sumažintos sveikatos priežiūros įstaigų administravimo išlaidos.

Pažymima, kad pernai 14 proc. padaugėjo dienos stacionaro paslaugų, iš jų - 9 proc. daugiau suteikta dienos chirurgijos ir 26 proc. daugiau - dienos stebėjimo paslaugų.

Parengta tvarka, pagal kurią pacientai siunčiami į atitinkamo lygmens asmens sveikatos priežiūros įstaigas gauti stacionarių paslaugų.

Siekiant užtikrinti, kad gydymo įstaigų finansavimas tiesiogiai priklausytų nuo jų suteiktų paslaugų apimties ir kokybės, pradėta rengtis įdiegti stacionarių paslaugų apmokėjimą, taikant giminingų diagnozių grupių metodą.

Šiemet bus siekiama, kad nuo 2012 metų šis metodas būtų taikomas apskaičiuojant sveikatos priežiūros paslaugų kainas, teigiama Vyriausybės ataskaitoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder