Prancūzėms brokuoti krūtų implantai bus pašalinami nemokamai, o britės turės susimokėti

Prancūzėms brokuoti krūtų implantai bus pašalinami nemokamai, o britės turės susimokėti

Prancūzijos valdžia rekomenduoja dėl galimos rizikos pašalinti brokuotus krūtų implantus ir padengs operacijų išlaidas. Britanijos vyriausybė sako, kad nėra ko nerimauti, ir už implantų pašalinimo operaciją klientės turės susimokėti pačios, praneša "telegraph.co.uk".

Prancūzijos valdžia paskelbė oficialų raginimą prancūzų bendrovės "Poly Implant Prothese" (PIP) krūtų implantus pakeisti kitais. Šiuos implantus turi apie 30 tūkst. prancūzių. Valdžia padengs implantų pašalinimo išlaidas, bet už naujus implantus sumokės tik, jei operacija buvo korekcinė. Implantų išsiimti nenorinčios moterys galės šešis kartus kas mėnesį nemokamai išsitirti ultragarsu.

Prancūzų tarnybos nustatė, kad dauguma PIP bendrovės implantų, kurie buvo gaminami nuo 2001-ųjų, buvo pripildyti ne medicininės paskirties silikono geliu. Bendrovė vietoj jo naudojo industrinį silikoną, greičiausiai skirtą čiužiniams gaminti, - dėl to padidėjo implantų įtrūkimų, o po to ir uždegimų rizika. Naudotas gelis buvo dešimt kartų pigesnis nei reikalingas implantams. Taip PIP kasmet sutaupydavo po milijoną eurų.

Prancūzijos sveikatos ministras sakė, kad PIP implantai nėr siejami su padidėjusia krūties vėžio rizika, bet yra didesnė tikimybė, kad jie gali įtrūkti.

Britanijos valdžia tvirtina, kad implantai saugūs ir jų išsiimti nėra reikalo. Manoma, kad PIP implantus turi iki 40 tūkstančių bričių. Medicinos ir sveikatos priežiūros produktų agentūra vis dėlto patarė PIP implantų turėtojoms pasitarti su joms krūtų didinimo operaciją atlikusiu chirurgu, praneša BBC. 95 proc. tokių operacijų buvo atlikta privačiai ir tik 5 proc. - valstybinėse ligoninėse. PIP implantų pašalinimo operacijų išlaidas Britanijos valdžia apmokės tik tuomet, jei bus nustatyta, kad jie įtrūkę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder