V. Andriukaitis: Balaganas negali tęstis

V. Andriukaitis: Balaganas negali tęstis

Penktadienį Klaipėdoje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. Susitikime su miesto meru Vytautu Grubliausku ministras apžvelgė situaciją šalies sveikatos apsaugos sektoriuje. “Toks balaganas, koks yra dabar, toliau nebegali tęstis. Važinėjame po Lietuvą, aiškinamės situaciją, o kovo mėnesį pateiksime apibendrintą analizę. O tada jau imsimės pokyčių”,- sakė ministras.

Susitikime su ministru diskutuota apie Klaipėdos priklausomybės ligų centro sutvarkymą ir pavaldumo klausimą.

Centrui dėl antisanitarinių sąlygų gali būti atimta licencija verstis žmonių, turinčių priklausomybių nuo alkoholio bei narkotikų gydymu. Anot ministro V. P. Andriukaičio, kitų panašių centrų padėtis taip pat yra apverktina, tačiau šių įstaigų pavaldumas greičiausiai liks toks pats, jos ir toliau bus finansuojamos iš biudžeto, nes priešingu atveju paslaugų gali netekti sveikatos draudimo neturintys asmenys.

Aptartos ir kitos sveikatos apsaugos aktualijos: artėjanti ligoninių vadovų rotacija, kuri, anot ministro, yra būtina, medicinos įrangos perteklius gydymo įstaigose, sergamumo augimas, medikų darbas iškart keliose gydymo įstaigose, įstaigų pavaldumo klausimas ir kita.

Penktadienį ministras apsilankė Klaipėdos visuomenės sveikatos centre bei visose keturiose uostamiesčio ligoninėse. Vakarop Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje vyks ministro susitikimas su miesto medikų bendruomene.

 

 

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder