Tualetų remonto laukė 6 metus

Tualetų remonto laukė 6 metus

Dalis uostamiesčio švietimo ir ugdymo įstaigų jau gali džiaugtis atnaujintomis sanitarinėmis patalpomis. Tiesa, tai tik lašas jūroje. Uostamiesčio švietimo įstaigose dar yra tokių tualetų, kur vietoje klozeto įrengta tupykla.

"Tualetai mokyklose - didžiulė problema. Jie tokie baisūs, kad vaikai iš viso nenori jais naudotis. O susilaikymas - sveikatai ne į gera", - prašė tualetų būkle mokyklose pasidomėti į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinusi mama.

Valdininkai guodžia - švietimo ir ugdymo įstaigose baigėsi langų keitimo programa, tad pagaliau atėjo laikas ir sanitarinių patalpų remontui.

Šiemet atnaujinti dalį sanitarinių patalpų turėjo galimybę 16 švietimo ir ugdymo įstaigų, didžioji dalis - darželiai. Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės duomenimis, po keletą sanitarinių patalpų šiemet atnaujinta darželiuose "Pakalnutė", "Volungėlė", Traukinukas", "Bitutė", "Atžalynas", "Saulutė", "Želmenėlis", "Papartėlis", "Sakalėlis", "Ąžuoliukas", "Žuvėdra".

Taip pat finansinės injekcijos sanitarinių patalpų būklei pagerinti sulaukė ir kelios mokyklos. Pasak V. Gembutienės, ko gero, problematiškiausia situacija buvo "Vyturio" pagrindinėje mokykloje.

"Ši mokykla eilėje sanitarinėms patalpoms remontuoti laukė, ko gero, 6 metus. Tiesa, šioje mokykloje kol kas pavyko suremontuoti tik dalį tualetų. Taip pat po kelias sanitarines patalpas buvo suremontuota "Sendvario", "Žaliakalnio" mokyklose, regis tik "Gilijos" mokykloje darbai nepradėti, nes užsitęsė konkursai", - pasakojo V. Gembutienė.

Taip pat sanitarinės patalpos buvo remontuojamos ir Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centre.

"Tikimės, kad ir kitais metais pavyks panašų skaičių sutvarkyti. Dabar tik rengiame strateginį planą. Kai gausime pinigų, bus aiškiau", - minėjo V. Gembutienė.

Pasak jos, pagrindinis atrankos kriterijus, kuriose įstaigose remontuoti sanitarines patalpas - reali jų būklė ir paraiškos padavimo data.

"Situacija iš tiesų prasta: plytelės aptrupėjusios, unitazai, praustuvės susidėvėjusios, suskilinėjusios. Dalis unitazų leido vandenį, buvo apibetonuoti. Vaizdas baisus. Kitur net nėra pertvarų, durų. Tad, kur vyko remontas, tvarkoma buvo iš esmės - keitė plyteles, šviestuvus, statė pertvaras", - pasakojo Savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja.

Ji tiksliai negalėjo įvardinti, kiek prireiktų pinigų, kad vienu metu būtų atnaujintos visos švietimo bei ugdymo įstaigose esančios sanitarinės patalpos. Esą prieš keletą metų buvo skaičiuota, kad tam prireiktų 3 mln. eurų. Dabar suma gali būti pasikeitusi, nes dalis patalpų jau suremontuota.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder