"Versmės" progimnazija paaukojo 1925 eurus

"Versmės" progimnazija paaukojo 1925 eurus

Spalio mėnesį organizacija "Gelbėkit vaikus" kvietė visas Lietuvos mokyklas, valstybines ir privačias, nuo pradinių iki gimnazijų dalyvauti II Solidarumo bėgime. Tokioje akcijoje panoro dalyvauti ir "Versmės" progimnazijos bendruomenė.

Mokykla, manau, yra ta vieta, kurioje ypatingai galima ugdyti svarbiausias gyvenimo vertybes - solidarumą, atjautą ir toleranciją. Tinkamai suformuotas požiūris kuria vieningą visuomenę. Dalyvavimas Solidarumo bėgime tik vienas iš būdų, skatinančių susimąstyti apie vaikų teises čia ir visame pasaulyje.

Savaitė prieš ir savaitė po bėgimo buvo skirta "rėmėjų" paieškai. Moksleiviai kalbino mamas ir tėčius, močiutes ir senelius, draugus ir pažįstamus paaukoti jiems priimtiną sumą už nubėgtus simbolinius kilometrus. Vieniems tai buvo įprasta, kitiems reikėjo paplušėti, kad įtikintų, koks svarbus gali būti centas tam, kuriam reikalinga pagalba. Prieš tai moksleiviai klasės valandėlių metu susipažino su "Gelbėkit vaikus" organizacijos veikla, tikslais ir pasiekimais.

Spalio 9-ąją 5-8 klasių moksleiviai bei jų auklėtojos nuo ankstyvo ryto būriavosi mokyklos stadione. Čia vyko "flešmobas" ir Solidarumo bėgimas. Pradinių klasių mokiniai mokyklos aikštę papuošė piešiniais tema "Gelbėkit vaikus". Visi, dideli ir maži, darbavosi vardan kilnaus tikslo.

Džiugu, kad mūsų mokyklos bendruomenė taip prisideda prie vargstančių vaikų gerovės. Į organizacijos "Gelbėkit vaikus" sąskaitą buvo pervesti 1925 eurai 17 centų. Ačiū mokiniams, jų tėveliams, kurie prisidėjo prie akcijos, atjautė ir pasidalino su paramos stokojančiais. Jūsų ryžtas ir pastangos padėti vaikams įkvepia!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder