Britų dainininkė Sara Braitman skris į kosmosą

Britų dainininkė Sara Braitman skris į kosmosą

Žymusis britų sopranas Sara Braitman (Sarah Brightman) už kelionę į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nepagailėjo 65 mln. dolerių.

Dainininkė, aktorė, šokėja ir dainų tekstų kūrėja į kosmosą kils 2015 m. rugsėjo mėnesį kartu su nauja TKS įgulos pamaina ir ten praleis 10 dienų. Nuo šio rudens atlikėja ketina pradėti savo pasiruošimą kosmoso treniruočių centre netoli Maskvos, o į orbitą ją iškels rusų erdvėlaivio "Sojuz" kapsulė.

"Ji tam pasiryžusi visu šimtu procentų. Dabar ji dėliojasi savo misijos planus", - pranešė JAV kosmoso turizmo agentūros "Space Adventures Ltd." prezidentas Tomas Šelis (Tom Shelley).

Dėl muzikos pasaulio žvaigždės kelionės į TKS Rusijos kosmoso agentūra "Roscosmos" susitarimą su "Space Adventures Ltd." pasirašė dar pernai. Jei S. Braitman kelionė įvyks, atlikėja taps tik aštuntąja kosmoso turiste. 2001 m. ledus šioje srityje pralaužė JAV verslininkas Denis Titas (Dennis Tito), už aštuonių dienų viešnagę TKS sumokėjęs 20 mln. dolerių. Vienintele kosmoso turiste moterimi iki šiol tapo iraniečių kilmės JAV inžinierė ir "Prodea Systems" kompanijos bendrasavininkė Anušė Ansari (Anousheh Ansari), kurios kelionė 2006 m. taip pat atsiėjo 20 mln. dolerių. Paskutinis TKS apsilankęs turistas buvo "Cirque du Soleil" vienas iš įkūrėjų Gi Lalibertas (Guy Lalibert), 2009 m. sumokėjęs 40 mln. dolerių.

S. Braitman bene geriausiai žinoma dėl savo pasirodymo Endriu Loido Vėberio (Andrew Lloyd Webber) "Operos fantome". Atlikėja taip pat išleido per 30 mln. solinių kompaktinių plokštelių, o apie savo planus nuskristi į kosmosą S. Braitman pareiškė 2012 m. rugpjūtį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder