Čempionate Lietuvoje ypatingai buvo vertinamas vietinių bei sezoninių produktų panaudojimas, išgaunant subalansuotą skonį, taip pat - ir kultūriniai aspektai. Svarbus buvo ir kokteilio pristatymas. Kiekvienas gėrimas turėjo turėti savo istoriją.
Pirmoji vieta atiteko „Apoteka” barmenui Vainiui Balčaičiui už kokteilį pavadinimu „Žemyna“.
Čempionate dalyvavo ir klaipėdietė Martyna Feser. Praėjusių metų nugalėtoja iš Klaipėdos baro „Kaštonas“ šiais metais pristatė kokteilį „Unesco Pesto“, kurį pagamino su varžybų rytą Kuršių Nerijoje surinktų pavasarinių miško žolelių pesto ir dobilų sirupu. Čempionės titulo neapgynė užimdama antrąją vietą, tačiau publiką jai nustebinti pavyko, o ir komisijos narys, atvykęs iš Meksikos sakė: „You knew exactly what we are lookinf for“ (liet. Tu puikiai žinai, ko mes ieškome). Trečioje vietoje liko Karolis Jakelevičius iš baro „Alchemikas”.
Smagu, kad tarp gausaus būrio miksologų, dirbančių kokteilių baruose Vilniuje, kur kokteilių kultūra yra pasiekusi kur kas aukštesnį lygį nei uostamiestyje, taip pat prisijungia ir klaipėdiečių. Martyna Feser yra laimėjusi ne vieną miksologijos čempionatą bei tapusi ne vieno konkurso prizininke. Šiais metais vyko ir „Havana Club“ organizuojamas konkursas, kuriame ji taip pat užėmė antrąją vietą. Laimėtojo prizas - kelionė į Kubą. Tiek Kuboje, tiek Meksikoje Martyna jau buvo, tad džiugu, jog įspūdžių pasisemti galės kolegos.
„Labai džiaugiuosi jog Lietuvą atstovaus Vainius iš „Apotekos“, nes jis tikrai to vertas. Žiūri į jį ir matai - va čia tikras barmenas, kuris sudaro įspūdį, jog yra absoliučiai atsidavęs šiam darbui ir myli tai ką daro. Visus kriterijus atitiko su kaupu, o Meksikoje jo laukia neįkainojama patirtis“, - įspūdžiai dalinosi Martyna.
Čempionatui pasibaigus meksikietis Patrick Seppa sakė, jog Lietuvos čempionato lygis yra vienas aukštesnių iš visų vykstančių pasaulyje, kuo patikėti nėra sunku, pažiūrėjus kaip iš peties plušo ir visus stebino geriausi Lietuvos miksologai.
Rašyti komentarą