Ledai.

Crème de la crème: 6200 € kainuojantys ledai

Tai oficialu! Japoniški ledai, pagaminti iš europietiškų ingredientų, Gineso rekordų knygoje buvo pripažinti brangiausiais pasaulyje.

Pradėti gaminti brangiausi pasaulyje ledai – jie kainuoja daugiau nei vidutinės šeimos atostogos. Prekės ženklo Cellato sukurtas delikatesas, vadinamas „Byakuya“, japoniškai reiškiantis „vidurnakčio saulę“, kainuoja stulbinančius 873 400 Japonijos jenų (6200 EUR).

Bet kodėl jie tokie brangūs? Priežastis slypi ingredientų pasirinkime. Tarp jų yra prestižinių skonių iš Italijos – ledų namų – įskaitant Parmigiano Reggiano ir retą baltąjį triufelį, auginamą Pjemonto regiono Alboje, kurio kilogramas kainuoja 2 milijonus Japonijos jenų (13 800 EUR). Prabangiame šaldytame deserte taip pat yra valgomojo aukso lapų ir sakės nuosėdų.

„Cellato“ tikslas buvo sulieti europietiškus ir japoniškus ingredientus ir skonius ledų pavidalu, o siekdama šio tikslo bendrovė dirbo su šefu Tadayoshi Yamada iš restorano „RiVi“ Osakoje, kuris garsėja kūrybiškos sintezės virtuve.

Aiškindamas procesą, Cellato sakė: „Mums prireikė daugiau nei 1,5 metų, kad sukurtume, ir daug bandymų ir klaidų, kad gautume tinkamą skonį. Pasiekus Gineso rekordų titulą, pastangos buvo to vertos“.

Kai kurie iš tų, kuriems pasisekė paragauti brangių ledų, jį pagyrė sakydami: „Tvirtas baltojo triufelio kvapas užpildo burną ir nosį, o po to – sudėtingas ir vaisinis Parmigiano Reggiano skonis. Sakės nuosėdos užbaigia nuostabų skonį“.

Pranešama, kad „Cellato“ planuoja išleisti produktus su kitais prabangių ingredientų deriniais, tokiais kaip šampanas ir ikrai. Jei norite išbandyti šiuos skanėstus, verčiau pradėkite taupyti!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder