Klaipėdoje pirmą kartą rengiamo Gero maisto festivalio organizatorė Ventė Viteikaitė: „Mes už tikrą maistą“
(2)„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau ne vienerius metus, organizuojame čia keletą kasmetinių renginių. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo stalą. Tad kilo mintis – kodėl gi nesurengus maistui ir gėrimams skirto renginio?“ – apie festivalio idėją pasakojo jo iniciatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.
Atėjusiuosius nustebins asortimentas – renginyje jie ras konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo pavyzdžių, egzotinių produktų, vegetariškų ir veganiškų gaminių, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus galima nemokamai paragauti įvairių naujovių.
Renginyje dalyvaus beveik pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. Savo gaminius pristatys kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos gamintojai bei ūkiai. Tačiau bus ir keletas stendų su maistu iš tolimesnių kraštų – Ispanijos, Portugalijos, Graikijos, Azijos šalių. „Norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę. Turėsime nemažai egzotikos. Tačiau nepamiršome ir tradicijų – pakvietėme dalyvių iš skirtingų Lietuvos kampelių, puoselėjančių senuosius mūsų šalies maisto ruošimo būdus – mėsos produktų, sūrių gamintojų, kepyklų. Jie mugėje visuomet labai vertinami. Be to bus ir tokių, kurie įkvėpti senųjų tradicijų, ėmė kurti kažką naujo“, – kalbėjo organizatorė.
Tinkamų produktų renginyje ras sveikuoliai, taip pat žmonės, besilaikantys įvairių dietų, pavyzdžiui, žaliavalgiškos, ajurvedinės, keto, paleo, bus gaminių be cukraus, glitimo ir t.t., taip pat – įvairių maisto papildų. Pasak organizatorės, visuomenė sąmoningėja, vis daugiau žmonių rūpi, ką deda į burną. „Norinčių dalyvauti – daug. Darydami atranką didžiausią dėmesį skiriame maisto kokybei, natūralumui. Žemos kokybės gaminių, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, nepriimame: mes už tikrą maistą“, – pabrėžė V. Viteikaitė.
Renginyje stendus turės ir didelės, visiems gerai žinomos įmonės, ir maži, vieno žmogaus, šeimos ar draugų verslai. „Šis festivalis – puiki proga pristatyti naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, išsibandyti savo produktus, sulaukti atsiliepimų ir patarimų“, – aiškino pašnekovė.
Festivalyje bus galima rasti įvairių gurmaniškų dalykų, pasaulyje populiarių, bet Lietuvoje dar mažai pažįstamų produktų, maisto inovacijų. „Bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, duonos su rugiagėlių žiedais, uogienės iš pušų kankorėžių, liofilizuotų ledų, kavos su grybais, Lietuvoje sparčiai populiarėjančių rauginių gėrimų ir kitokių įdomybių“, – žadėjo organizatorė. Pasak jos, bus nustebinti net didžiausi maisto aistruoliai. Be to į renginį verta atvykti ir todėl, kad jame prekiaus patys gamintojai arba tiesioginiai atstovai, tad daug ko įsigyti bus galima su nuolaida.
Be maisto ir gėrimų mugėje bus ir smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, receptų knygų. „Tai – puiki proga įsigyti produktų, virtuvinės įrangos, sužinoti naujų dalykų, pabendrauti“, – įsitikinusi V. Viteikaitė.
Renginys vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos: Facebook
Rašyti komentarą