Džiazo muzika ir vėl sukvietė į Klaipėdą

Jau penktus metus iš eilės Klaipėdoje vyksta tarptautinis džiazo vokalistų konkursas „JazzWind“, puoselėjantis džiazo tradicijas ir kultūrą. 

Šis džiazo vokalistų konkursas jau tapo tradiciniu, kasmet  pritraukia vis daugiau džiazo atlikėjų. Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos populiariosios muzikos ir džiazinio dainavimo pedagogų grupės organizuojamas renginys - vienintelis toks renginys Lietuvoje.

Šiemet konkursas švenčia mažą jubiliejų.

Ir nors tą pačią dieną vyresniuosius džiazo atlikėjus kvietė Birštono džiazo festivalis, džiazo muzikos mylėtojai neaplenkė ir Klaipėdos.

Kai kurie atlikėjai skubėjo į abu miestus. Balandžio 6-osios dienos rytą į Kultūros fabriką rinkosi solistai bei ansambliai iš visos Lietuvos bei Latvijos.

Konkurso dalyviai dalinosi savo talentais ir bendryste. Konkurso vedėjas Tautvydas Kazlauskas savo ypatinga energija ir šiluma sukūrė nuostabią atmosferą, o renginio žiūrovai su susidomėjimu stebėjo pačių mažiausių ir jau vyresnių dalyvių pasirodymus.

Kiekvienas jų užbūrė vis kitokia spalva, melodija ir energija. Konkursą šiais metais buvo galima stebėti ir tiesiogiai Youtube kanale.

Vertinimo komisija, sudaryta iš Lietuvos ir Latvijos žinomų vokalinio džiazo specialistų, išklausė daugiau nei pusę šimto dalyvių. Po konkurso, komisijos nariai dalinosi mintimis ir įspūdžiais.

Marija Monika Dičiūnė (Mary Mo) - dainų kūrėja, atlikėja, vokalo mokytoja – dėkojo už nuostabią dieną ir linkėjo dalyviams neprarasti vilties ir meilės muzikai, likti muzikaliems ir dalintis meile.

Kitija Ruža (Latvijos džiazo ir gospel muzikos atlikėja, džiazo ir populiariosios muzikos vokalo mokytoja) linkėjo dalyviams tęsti šį muzikos kelią, kuris yra nuostabus. Ji džiaugėsi talentingais jaunaisiais džiazo atlikėjais.

Inga Berzina (džiazo vokalistė, pedagogė, muzikos pedagogikos mokslų daktarė, Latvijos J. Vitolo muzikos akademijos profesorė) taip pat dėkojo dalyviams už dalijimąsi savo asmenybe, muzikalumu ir dėkojo už nuostabų neprailgusį laiką.

Vertinimo komisijos pirmininkas Steponas Januška - LMTA Klaipėdos fakultetų džiazo katedros dėstytojas, dainų autorius, vokalistas – džiaugėsi turtinga, turininga, jausminga ir muzikalia diena, kuri, jo manymu, išliks atmintyje ilgą laiką.

Jis palinkėjo į „JazzWind“ sceną sugrįžti kiekvienais metais, nes ši tradicija ir renginys yra būtinas, nuostabus ir reikalingas.

Konkurso dalyviai taip pat dalinosi savo mintimis. „Šis konkursas yra geriausias konkursas, kuriame  esu dalyvavusi.

Man čia patinka, nes visi žmonės yra labai laimingi, gera nuotaika ir čia galima išbandyti savo jėgas“ (Sofija Siročenko); „Čia įgauni daug patirties ir atrodo, kad kiekvienas kartas yra pirmas, nors jau viską pažįsti“ (Danielė Daugintytė); „Daug emocijų, būna baisu ir nedrąsu, bet kai išeini į sceną viskas tampa puiku“ (Kamila Šaluchaitė); „Šis konkursas yra labai jaukus, smagus ir savas. Atrodo, kad čia visi yra pažįstami ir draugai, todėl nėra jaudulio. Čia gerta sugrįžti.“ (Vytautė Rimkutė).

Įvairiose amžiaus kategorijose (nuo 8 iki 26 metų) pirmąsias vietas pelnė: Grėtė Keinytė (mok. Erlanda Tverijonienė); Marija Kysla (mok. Julija Zverkienė); Emilija Rapalaitė (mok. Eleonora Kirkilienė); Neila Šliauterytė (mok. Genovaitė Bučiuvienė); Elza Marija Rudzite (mok. Rūta Dūduma-Ķirse); Emilija Paulauskaitė (mok. Aušra Butkevičienė); Indrė Karbauskaitė (mok. Marija Monika Dičiūnė).

Džiazo ansamblių kategorijoje pirmosios vietos įvairiose amžiaus kategorijose skirtos: Dainos studijai „Kregždutė“ (mok. Eleonora Kirkilienė); ansambliui „Let‘s sing!“ (mok. Julija Zvėrkienė); ansambliui „Vocalis“ (mok. Erlanda Tverijonienė); VIKO ritminės muzikos katedros „Vokaliniam ansambliui“ (mok. Artūras Novikas).

Specialiaisiais konkurso partnerių, restoranų „Meridianas“, „Pepper Grey“, “Felsner“ įsteigtais prizais buvo apdovanoti: Patricija Stankutė (nominacija už drąsą), Nojus Tverijonas (nominacija už boso liniją), Milda Kadagytė (nominacija už kūrybiškumą), Marijanas Petrov (nominacija už muzikalumą).

UAB „Berzgainių dvaras“ įsteigė prizą daugiausiai dalyvių konkursui paruošusiai mokytojai Eleonorai Kirkilienei.

Jau tradicija tampantis Vytauto Grubliausko įsteigtas prizas, pasirodymas su Kauno bigbendu Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, kuris šiemet jau 30, atiteko atlikėjoms Indrei Karbauskaitei ir Augustei Kontautaitei (mok. Marija Monika Dičiūnė).

Vytautas Grubliauskas sveikino visus dalyvius, mokytojus ir dėkojo konkurso organizatoriams, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos bendruomenei, kuri aukoja laiką ir atiduoda dalelę širdies tam, kad ši šventė įvyktų.

Konkurso koordinatorė Irma Keinienė džiaugėsi nuostabiu renginiu ir pakilia žiūrovų ir dalyvių nuotaika: „Labai gera kiekvienais metais vėl sutikti pažįstamus veidus ir į draugų ratą priimti naujus. Šis renginys suburia mus visus į didelę džiazo šeimą.

Ir nors konkurso organizavimas reikalauja pastangų ir laiko, turint tokią komandą, viskas pavyksta kasmet vis geriau. Kitaip ir negali būti. Mūsų komanda dega noru tobulėti, sukviesti vis daugiau džiazo atlikėjų.

Mes tiesiog norime, kad mūsų konkurse būtų gera, jauku ir atlikėjai norėtų čia sugrįžti. Šis konkursas ir vyksta dėl tos džiazo nuotaikos ore, jaukumo ir bendrystės.“

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja konkurso partneriams: Kultūriniam inkubatoriui Kultūros fabrikas, „Agata studio“ ir  fotografei Agatai Šuopienei, viešbučių tinklui „Tubinas”, MB „Šviesos formos”, reklamos gamintojai „Printed”, Jurando sveikatingumo centrui, restoranams „Pepper Grey“, „Meridianas“, „Felsner“, gastro barui „Švyturys BHouse“, UAB „Berzgainių dvaras“, informaciniam partneriui – dienraščiui „Vakarų ekspresas“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder