Klaipėdos miesto poliklinikoje - pirmoji meno paroda

Klaipėdos miesto poliklinikoje pirmą kartą atidaryta meno paroda. Pagrindine jos autore tapo tarptautinio verslo žurnalo apie jūrą leidėja, rašytoja bei menininkė Zita Tallat-Kelpšaitė. Kaip pastebi žinomas pilvo chirurgas, menininkų parodos po gydymo įstaigos stogu tampa tam tikru Klaipėdos reiškiniu.

Paroda - geresnei savijautai

Klaipėdos miesto poliklinikos pirmajame aukšte, netoli registratūros, atidaryta paroda paremta trijų autorių sinergija: trečiąjį romaną „Susitikimai Geležinio vilko mieste“ sukūrusios Z.Tallat-Kelpšaitės, knygai iliustracijas kūrusios menininkės iš Vilniaus Irmos Leščinskaitės ir dirbtinio intelekto.

Poliklinikos vyriausiasis gydytojas dr. Jonas Sąlyga pasidžiaugė, kad parodos autorė pirmoji iš menininkų sugalvojo eksponuoti savo darbus šioje erdvėje.

„Malonu gydymo įstaigoje matyti žmogų, žinomą ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Šiuo koridoriumi praeina daug žmonių: medikai, darbuotojai, pasižiūrėti paveikslų užsuka pacientai“, - per parodos atidarymą sakė poliklinikos vadovas.

Z. Tallat-Kelpšaitė juokavo, kad paroda keliauja paskui vyriausiąjį gydytoją J. Sąlygą. Anksčiau darbai buvo eksponuoti ligoninės filiale.

Menininkė sulaukia klausimų, kodėl savo darbams pristatyti pasirinko polikliniką, o ne galeriją. „Ten ateina menu suinteresuoti lankytojai, o čia gali užsukti bet koks žmogus, kuriam prireikė medikų pagalbos. Tikiuosi, kad paroda prisidės prie geresnės pacientų savijautos“, - tikisi darbų autorė.

Menas - arčiau žmonių

Parodoje pristatomi romanui „Susitikimai Geležinio vilko mieste“ I. Leščinskaitės sukurtos bei padidintos knygos iliustracijos, šalia kurių, gerokai didesniuose rėmuose, matyti Z.Tallat-Kelpšaitės meninės idėjos, paremtos ištraukomis ir herojais iš romano. Jas įgyvendinti padėjo dirbtinis intelektas.

Šios Z. Tallat-Kelpšaitės parodos iniciatoriumi tapo žinomas gydytojas, pilvo chirurgas Martynas Sokolovas, konsultuojantis pacientus ir Klaipėdos miesto poliklinikoje.

„Tinkama darbinė aplinka nuteikia produktyviam darbui ir rūpesčiui pacientu. Tam įtakos turi ir ilgametė vyriausiojo gydytojo patirtis. Džiaugiuosi, kad menas ir muzika atsiranda arčiau žmonių. Menininkų parodos po gydymo įstaigos stogu Klaipėdoje tampa tam tikru reiškiniu“, - pasidžiaugė M.Sokolovas.

Stebina vadovo įvairiapusiškumas

Parodos atidaryme dalyvavęs Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovas Vaclavas Stankevičius juokavo, kad Klaipėdos miesto poliklinika tampa konkurente ugdymo įstaigai, kuri savo auklėtiniams stengiasi suteikti ne tik techninių žinių, bet ir supažindinti su meno pasauliu.

Svečias negailėjo pagyrų veiklų įvairiapusiškumu stebinančiam poliklinikos vadovui, kuris siekia pacientų bei medikų kasdienybę praskaidrinti meno kūriniais.

Parodos atidaryme šventines sveikinimo kalbas keitė saksofono muzika. Grojo Z. Tallat-Kelpšaitei daugelį metų įvairiuose renginiuose draugiją palaikantis maestro saksofonininkas Pranciškus Narušis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder