Muzika sukvietė į Klaipėdą

Šių metų rugpjūčio 22 – 27 dienomis Klaipėdos mieste vyko V-ojo vaikų ir jaunimo festivalio „Muzika kviečia kiekvieną“ kūrybinė stovykla vaikams ir jaunimui.

Renginio organizatorius – Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos bendruomenė, festivalį dalinai parėmė Klaipėdos miesto savivaldybė, įgyvendinti padėjo partneriai iš visos Lietuvos.

Festivalio dalyviai atvyko iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Šį, V-ąjį festivalį, paskyrėme Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos 100 – mečiui, ir daugelį kūrybinės stovyklos veiklų siejome su muzikine kultūra Klaipėdoje.

Visą savaitę stovyklautojai dalyvavo užsiėmimuose, susipažino su Klaipėda ir jos muzikai svarbiais objektais, keliavo į Kuršių Neriją, pažino Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją, Klaipėdos koncertų salę, Girulių biblioteką.

Kiekvieną dieną dalyviai buvo įtraukti į įvairiausias veiklas: rytines mankštas, muzikinius užsiėmimus su specialistais, bendras kūrinių repeticijas, meistriškumo pamokas, vakarus - susitikimus. komp

Jaunimas turėjo progą susipažinti su kviestiniais svečiais, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos absolventais, kurie jau tapę puikiais muzikos profesionalais.

Stovyklautojus savaitę laiko lydėjo puikios emocijos, žinių gausa, naujų veiklų pažinimas, koncertai ir, žinoma, muzika. Kiekvienas turėjo progą tobulinti esamus muzikanto įgūdžius ir siekti geresnio atlikėjo statuso.

Paskutinę festivalio dieną vainikavo LMTA Klaipėdos fakulteto koncertų salėje vykęs baigiamasis koncertas, kuriame dalyvavo visi stovyklos dalyviai ir organizatoriai.

Renginio metu skambėjo įvairių kompozitorių, stilių bei žanrų muzika. Jaunieji atlikėjai scenoje pademonstravo, kaip patobulėjo per savaitę, ką naujo išmoko.

Koncerto pabaigoje skambėjo baigiamasis kūrinys „Muzika kviečia į Klaipėdą“ (kompozitorius Ignas Vydeika, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos abiturientas, tik šiais mokslo metais pabaigęs mokyklą), atlikėjai – choras ir instrumentinis ansamblis, dirigentas – Ramūnas Baršauskas.

Šis vokalinis – instrumentinis kūrinys apibendrino visos savaitės veiklas ir kvietė kiekvieną mėgautis muzika ir skleisti žinią kitiems. Pačio festivalio pavadinimas „Muzika kviečia kiekvieną“, būtent ir sukvietė tiek daug dalyvių, atlikėjų, organizatorių, klausytojų ir muzikos mylėtojų į vieną vietą.

Muzika pakvietė juos į Klaipėdą. Padėkas rėmėjams ir dalyviams išsakė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Renata Krikščiūnaitė – Barcevičienė.

Muzika yra kalba, kurią supranta visi ir ji tikrai kviečia dalintis idėjomis, mintimis ir emocijomis. Festivalyje susitiksime kitais metais tikėdami, kad jame bus dar daugiau bendraminčių, dalyvių bei muzikos mylėtojų.

Živilė Viliutė

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder