Ar galima palikti šaukštą sriuboje: gailėsitės, kad to nežinojote anksčiau

(2)

Nuo pat vaikystės iš tėvų visada girdėdavome, kad niekada negalima palikti šaukšto maiste, nes taip patiekalas greičiausiai bus sugadintas. Sužinokime, kodėl taip yra ir kas nutiks, jei paliksite šaukštą puode.

Kodėl nereikėtų palikti indų maiste - pagrindinė priežastis

Vienas akivaizdžiausių argumentų, kodėl nereikėtų ilgam palikti šaukšto bet kokiame maiste, iš tiesų yra susijęs su tuo, kad toks maistas greičiau suges.

Taip yra visų pirma dėl metalo, iš kurio pagaminti stalo įrankiai, oksidacijos.

Ši cheminė reakcija sukuria aplinką, kuri pagreitina produkto gedimą.

Dažnai taip nutinka plienui ir aliuminio lydiniams, rečiau - nerūdijančiam plienui.

Be to, palikus šaukštą sriuboje, maistas dėl oksidacijos įgauna nemalonų poskonį.

Šiam procesui ypač jautrūs sugadinti ar subraižyti stalo įrankiai.

Taip pat turėtumėte nepamiršti, kad nerūdijančio plieno indų sudėtyje yra nikelio - alergeno, o pats aliuminis tam tikromis sąlygomis aktyviai reaguoja su maistu, todėl per didelis jo kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų.

Ir niekada nepalikite medinių virtuvės įrankių maiste - jie rūgsta dar greičiau nei nerūdijantys nerūdijančio plieno indai.

Kas nutiks, jei paliksite šaukštą keptuvėje - pasekmės

Be oksidacijos, kita priežastis, kodėl neturėtumėte palikti šaukšto grietinėje, sriuboje ar bet kokiame kitame maiste, yra bakterijos ir mikroflora.

Mikroorganizmai, įskaitant seiles, patekę ant šaukšto iš išorinės aplinkos, gali būti puiki terpė bakterijoms ir pelėsiui maiste veistis.

O tai gali sukelti labai rimtus apsinuodijimus.

Dėl tų pačių priežasčių šaukštų nereikėtų laikyti salotose.

Ir net be šaukšto salotos paprastai neturėtų būti laikomos ilgiau nei 6 valandas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder