Ingredientai
Morengai 25 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 2 šaukštas (-ai)
Pasterizuota plakamoji grietinėlė, 35 % 300 ml
Lazdynų riešutų kremas 200 g
Papuošimas
Kepinti lazdynų riešutai pagal skonį
Gaminimo eiga
Stambiai sutrupinkite morengus.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Kiaušinių trynius dubenyje su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Kitame dubenyje iki purumo išplakite baltymus.
Grietinėlę išplakite iki purumo, bet ne per standžiai. Beveik visą riešutų kremą įmaišykite į grietinėlę ir švelniai išmaišykite, kad jos raštas būtų marmurinis.
Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, baltymus ir morengus. Supilkite tešlą į stiklines, dubenėlius ar didelę formą.
Įdėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms. Prieš patiekdami palikite atitirpti kelias minutes (didelėje formoje atitirpsta šiek tiek ilgiau).
Užpilas: Užkrėskite šiek tiek riešutų kremo, pabarstykite skrudintais lazdynų arba sūdytais žemės riešutais.
Rašyti komentarą