Geriau nei uogienė: kaip pasigaminti neįtikėtiną obuolių uogienę žiemai

(9)

Kol tęsiasi obuolių sezonas, pats metas pasigaminti obuolių uogienės žiemai. Pagalvokite apie šiltas vasaros dienas šaltą žiemą. Siūlome jums receptą, kaip sukurti tirštą ir gardžią obuolių uogienę, kuri gali būti puikus priedas prie mėgstamų pyragaičių, blynų ir sumuštinių, taip pat gali būti valgoma viena.
 

Reikės:

Reikės: 2,5 kg obuolių

80 ml vandens

1,5 kg cukraus

60 ml citrinos sulčių

Paruošimas

Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir išvirkite dangtelius. Kruopščiai nuplaukite obuolius, išimkite šerdį ir supjaustykite gabalėliais. Į puodą supilkite vandenį, tada obuolius. Uždenkite dangčiu ir troškinkite juos ant mažos ugnies, kol suminkštės. Periodiškai pamaišykite. 

Tada panardinamuoju maišytuvu obuolius paverskite tyrele. Jei norite, taip pat galite juos pertrinti per sietelį, kad gautumėte sklandesnę želė. Perpilkite tyrę į didelį dubenį, suberkite cukrų ir citrinos sultis. Pagal skonį taip pat galite įberti prieskonių.

Nuolat maišydami užvirinkite tyrę. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos virinimo temperatūros ir virkite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Nuolat maišykite, kad uogienė nesudegtų ir būtų vientisos konsistencijos. 

Paruoštą patiekalą supilkite į paruoštus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Uždenkite dangčiu ir palikite uogienę visiškai atvėsti.

Atvėsusius stiklainius su uogiene galima perkelti į sausą ir juodą laikymo vietą.

Parengta pagal užsienio spaudą

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder