Geriausias rudens palydovas - riešutų sviesto pyragas

Riešutų sviesto mėgėjai - šis receptas jums. Šokoladinis pagrindas, riešutais atsiduodantis viršutinis pyrago sluoksnis - tobula rudens vakaro kombinacija. 

Jums reikės:

Aliejaus kepimo formai

7 laužytų sausainių

¼ stiklinės lydyto sviesto

4 šaukštų cukraus

1⅓ stiklinės šokolado gabaliukų

⅔ stiklinės plius 1¾ stiklinės plakamos grietinėlės

2 šaukštų kukurūzų sirupo

2 šaukštelių vanilės ekstrakto

2 šaukštų kreminio riešutų sviesto 

Žemės riešutų dekoravimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite aliejumi stiklinę kepimo formą. Sutrinkite sausainius, sviestą ir du šaukštus cukraus maisto trintuve, kol susiformuos drėgni sausainių gabaliukai.

Įspauskite pagamintą mišinį į stiklinės fomos dugną. Išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje 15 minučių. 

Sumaišykite šokolado gabalėlius, ⅔ stiklinės grietinėlės, kukurūzų sirupą ir šaukštelį vanilės ekstrakto.

Pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol šokoladas ištirps. Ištepkite šokoladą ant iškepto pyrago pagrindo. Šaldykite 10 minučių. 

Pašildykite mikrobangų krosnelėje riešutų sviestą su ¾ stiklinės grietinėlės ir šaukštelį vanilės ekstrakto, kol riešutų sviestas ištirps.

Išplakite likusią grietinėlę su 2 šaukštais cukraus vidutinio dydžio dubenyje. Įmaišykite į riešutų sviesto mišinį. Užtepkite kremą ant šokoladinio sluoksnio. Leiskite atvėsti pyragui nuo vienos valandos iki paros. 

Skanaus!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder