Jums reikės:
Aliejaus kepimo formai
7 laužytų sausainių
¼ stiklinės lydyto sviesto
4 šaukštų cukraus
1⅓ stiklinės šokolado gabaliukų
⅔ stiklinės plius 1¾ stiklinės plakamos grietinėlės
2 šaukštų kukurūzų sirupo
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
2 šaukštų kreminio riešutų sviesto
Žemės riešutų dekoravimui
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite aliejumi stiklinę kepimo formą. Sutrinkite sausainius, sviestą ir du šaukštus cukraus maisto trintuve, kol susiformuos drėgni sausainių gabaliukai.
Įspauskite pagamintą mišinį į stiklinės fomos dugną. Išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje 15 minučių.
Sumaišykite šokolado gabalėlius, ⅔ stiklinės grietinėlės, kukurūzų sirupą ir šaukštelį vanilės ekstrakto.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol šokoladas ištirps. Ištepkite šokoladą ant iškepto pyrago pagrindo. Šaldykite 10 minučių.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje riešutų sviestą su ¾ stiklinės grietinėlės ir šaukštelį vanilės ekstrakto, kol riešutų sviestas ištirps.
Išplakite likusią grietinėlę su 2 šaukštais cukraus vidutinio dydžio dubenyje. Įmaišykite į riešutų sviesto mišinį. Užtepkite kremą ant šokoladinio sluoksnio. Leiskite atvėsti pyragui nuo vienos valandos iki paros.
Skanaus!