Įrodyta, kad grikiai yra sveikiausi. Nėra nė vieno virškinamojo trakto sutrikimo, dėl kurio medikai nerekomenduotų grikių košės.
Grikiai yra geras augalinių baltymų ir ląstelienos šaltinis. Juose taip pat gausu mikroelementų, tokių kaip manganas, magnis, varis ir B grupės vitaminai, sakė gastroenterologė Natalija Naumova.
"Atsižvelgiant į tai, kad grikių sudėtyje yra skaidulinių medžiagų, jie naudingi žmonėms, sergantiems diabetu, padidėjusiu cholesterolio kiekiu, hipertenzija ir vidurių užkietėjimu", - sakė ekspertė.
Be to, grikiai nėra labai kaloringi, todėl tinka kaip dietinis patiekalas.
Tik reikia nepamiršti, kad produktas taip pat gali sukelti alerginę reakciją.
Tačiau taip dažniausiai nutinka tiems, kurie tiesiog persivalgo grūdinių kultūrų arba yra alergiški ryžiams.
Rašyti komentarą