Kenčiate nuo gastroezofaginio refliukso ligos, tačiau dievinate kavą? Išbandykite šią kavos rūšį
Yra nuomonė, jog šaltu vandeniu plikyta kava (dažniau sutinkama kaip cold brew kava), gali būti tinkamas variantas žmonėms, kenčiantiems nuo GERL.
Svarbu šios kavos nesumaišyti su šalta kava, kuri paruošiama iš karštos kavos ir ledukų.
Cold brew kava yra pagaminama kavos pupeles užpylus vandeniu, kurio temperatūra siekia vos 20-25C.
Tam tikri tyrimai rodo, jog šaltu vandeniu plikyta kava turi mažesnę rūgščių koncentraciją, tačiau yra ir prieštaringų duomenų.
Dietistai žmonėms, turintiems virškinamojo trakto problemų, siūlo išbandyti šį kavos gaminimo būdą ir stebėti savo savijautą. Gali būti, jog ši kavos rūšis jums bus tinkamesnė.
Svarbu suprasti tai, jog vieniems žmonėms simptomus sukelia kavoje esantis kofeinas, o kitiems - rūgštys.
Jei jūsų ligos simptomus sukelia kofeinas, cold brew kava taip pat gali sukelti šiuos simptomus.
Šaltu vandeniu plikyta kava gali turėti mažiau rūgščių nei įprasta kava. Ši kava gali būti naudinga tiems, kurie netoleruoja rūgščių, esančių maisto produktuose.
Taip pat svarbu apsvarstyti, kokią kavą jūs naudojate - jos rūšį, pupelių kiekį bei dydį, kavos ruošimo laiką.
Kavos rūgštingumą nulemia daugelis veiksnių. Tyrimai rodo, jog kuo tamsesnės yra skrudintos pupelės, tuo mažesnis yra pupelių rūgštingumas.
Cold brew kava taip pat gali būti puikus kofeino šaltinis vasaros metu.
Cold brew kava yra ne tik šalta ir gaivinanti, tačiau taip pat yra ir puikus antioksidantų bei polifenolių šaltinis.
Šaltu vandeniu plikyta kava turi daug daugiau antioksidantų nei įprasta kava.
Verdiktas?
Cold brew kava gali tapti puikia alternatyva žmonėms, turintiems skrandžio problemų, jei simptomų priežastis - maisto rūgštingumas.
Ši kava taip pat pasižymi didesniu kiekiu antioksidantų bei polifenolių. Jei toleruojate šią kavą - ji gali tapti puikiu energijos šaltiniu vasarą!
Rašyti komentarą