Kepiniai – nebūtinai saldūs: išbandykite neįprastą pyrago receptą su veršiena!

Esame įpratę, jog pyragas – tai saldus kepinys, tačiau pastaruoju metu vis labiau populiarėja nesaldinti pyragai su įvairiais priedais, tarp kurių ir mėsa. Mėsos pyragus pagaminti nėra lengva, tačiau skonis bei sotumo jausmas – garantuotas.

„Rimi" kviečia išbandyti naujus receptus ir namuose pasigaminti sotų mielinį pyragą su veršiena, kuriuo tikrai nustebinsite savo artimuosius. 

Mielinis pyragas su veršiena

sudėtingas | 6 asm. | 1 val. 40 min.

Ingredientai tešlai:

  • 1 kiaušinio
  • 11 g sausų mielių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 100 ml pieno
  • 200 ml kefyro
  • 600 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1⁄2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 6 šaukštų jautienos sultinio
  • 20 g sviesto

Ingredientai įdarui:

  • 1 kg veršienos
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 200 ml jautienos sultinio
  • 20 g petražolių
  • 20 g kalendrų pagal skonį
  • 1⁄2 šaukštelio druskos
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Pasigaminkite tešlą. Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros.

Į pašildytą pieną supilkite sausas mieles, druską, cukrų ir pamaišę palikite 15 minučių šiltai. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, kefyrą ir išmaišykite. Miltus persijokite, suberkite į užmaišytą masę ir užminkykite tešlą.

Tešlą minkykite, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Dubenėlį patepkite aliejumi, dėkite tešlą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti apie 1,5 valandos.

Pasigaminkite įdarą. Mėsą, svogūną, česnaką sumalkite. Žalumynus sukapokite. Dubenyje sumaišykite mėsos faršą su prieskoniais, kapotais žalumynais. Supilkite jautienos sultinį. Viską sumaišykite.

Pasigaminkite 2 vienodus pyragus. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Pabarstykite miltų ant stalo paviršiaus, tešlą formuokite pirštais spausdami ir tempdami į šonus.

Ant vieno tešlos lakšto uždėkite mėsos rutulį ir suformuokite suspausdami tešlos kraštus. Apverskite paruoštą tešlą su įdaru siūle žemyn ir pirštais spauskite formuodami paplotėlį.

Su žirklėmis padarykite įkirpimus – per vidurį įkirpkite ir padarykite skylutę.

Kepkite 220°C temperatūroje apie 15 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, į prakirptą per vidurį skylutę įpilkite 2–3 šaukštus sultinio.

Iškepusį karštą pyragą aptepkite gabalėliu sviesto. 

Sidebar placeholder