Kotrynos Starkienės virtuvėje – filmo „Krikštatėvis“ įkvėpti patiekalai ir neatsivalgomi apelsininiai sausainiai
„Puikus filmas, puikus patiekalas ir puiki nuotaika – geriausias planas šeštadieniui! Pagrindiniam patiekalui paruošime itališkus kukulius pomidorų padaže su kremine kukurūzų koše, o desertui – apelsinais kvepiančius sviestinius sausainius su riešutais ir šokoladu“, – intriguoja Kotryna ir šį šeštadienį kviečia praleisti kartu.
Kaip pasigaminti „Krikštatėvyje“ Kotrynos pastebėtą patiekalą, pamatysite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nieko nelaukdama.
Apelsininiams sausainiams reikės:
- 225 g kambario temperatūros sviesto;
- 100 g cukraus pudros;
- 280 g miltų;
- 80 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių;
- kelių apelsinų;
- 150 g juodojo šokolado;
- druskos.
Gaminimo eiga
- Sviestą su cukraus pudra išplakite iki purumo. Suberkite miltus ir skrudintus riešutus. Gerai išmaišykite. Vieno apelsino žievelę smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į tešlą. Atpjovę nedidelį gabalėlį apelsino (maždaug ketvirtį), išspauskite sultis ir supilkite į tešlą. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
- Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iš jos suformuokite volelį. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug valandai, kad sustingtų.
- Sustingusią tešlą supjaustykite griežinėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Sausainiai kepdami plečiasi, tad skardoje tarp jų palikite vietos. Kepkite tol, kol sausainiai įgaus gelsvą atspalvį. Jiems iškepus, palikite atvėsti.
- Per šį laiką ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Vieną sausainio pusę pamerkite į šokoladą, o tuomet padėkite jį ant grotelių, kad sustingtų. Šokoladinę sausainio pusę dar galite pabarstyti sutarkuota apelsino žievele.
Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Rašyti komentarą