Jums reikės:
- 8 vištienos šlaunelių
- 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelių
- 1 stiklinės balto vyno ar vištienos sultinio
- 400 g vyšninių pomidorų
- 100 g alyvuogių be kauliukų
- 4 šaukštų kaparėlių
- saujos šviežių baziliko lapelių
- druskos ir pipirų
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Nusausinkite vištienos šlauneles ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pagardinkite vištieną druska ir pipirais.
Sudėkite vištienos šlauneles į gilią keptuvę. Kepkite vištieną apie 10 minučių. Išimkite vištieną. Pakepinkite česnako skilteles, supilkite baltą vyną. Sudėkite atgal į keptuvę vištieną ir baziliko lapelius. Vėliau sudėkite pomidorus, alyvuoges, kaparėlius.
Sudėkite vištienos šlauneles su padažu į didelį, karščiui atsparų indą. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių, kol pomidorai suminkštės, o vištiena galutinai iškeps.
Išimkite iš orkaitės. Patiekite su baziliku, petražolėmis.
Skanaus!
