Mišrainė su vištiena - paprasta ir labai skani

Mišrainė su vištiena - paprasta ir labai skani - išbandykite

Ši Viduržemio jūros mišrainė su vištiena yra tokia tobula, kokia tik gali būti. Alyvuogių, pomidorų, agurkų, avokadų ir vištienos skoniai sukuria nuostabias pietų salotas, kurių norėsite dar, ir dar. 

Jums reikės:

Padažui:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės šviežios citrinos sulčių
  • 2 šaukštų vandens
  • 2 šaukštų raudono vyno acto
  • 2 šaukštų petražolių
  • 2 šaukštelių džiovinto baziliko
  • 2 šaukštelių trinto česnako
  • 1 šaukštelio oregano
  • 1 šaukštelio druskos
  • pipirų
  • 500 g vištienos filė

Salotoms:

  • 4 stiklinių salotų lapų
  • 1 didelio pjaustyto agurko
  • 2 pjaustytų pomidorų
  • 1 raudonojo pjaustyto svogūno
  • 1 pjaustyto avokado
  • 1/3 stiklinės alyvuogių be kauliukų
  • Citrinos skiltelių patiekimui

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, skirtus padažui, aukštame dubenyje. 

Supilkite pusę padažo į didelį, gilų indą. Likusį padažo kiekį atidėkite šaldytuve. 

Sudėkite vištieną į dubenį su padažu ir leiskite pasimarinuoti 15-30 minučių. 

Kol laukiate vištienos, paruoškite salotas - sumaišykite visus salotų ingredientus dubenyje. 

Kai vištiena bus pamarinuota, iškepkite ją keptuvėje su aliejumi. Įsitikinkite, jog abi vištienos pusės puikiai iškepė. 

Leiskite vištienai atvėsti 5 minutes. 

Paruoškite vištieną salotoms ir supilkite likusį padažą ant salotų mišinio. 

Patiekite su citrinos skiltelėmis. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder