Jums reikės:
Padažui:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1/4 stiklinės šviežios citrinos sulčių
- 2 šaukštų vandens
- 2 šaukštų raudono vyno acto
- 2 šaukštų petražolių
- 2 šaukštelių džiovinto baziliko
- 2 šaukštelių trinto česnako
- 1 šaukštelio oregano
- 1 šaukštelio druskos
- pipirų
- 500 g vištienos filė
Salotoms:
- 4 stiklinių salotų lapų
- 1 didelio pjaustyto agurko
- 2 pjaustytų pomidorų
- 1 raudonojo pjaustyto svogūno
- 1 pjaustyto avokado
- 1/3 stiklinės alyvuogių be kauliukų
- Citrinos skiltelių patiekimui
Gaminimas:
Sumaišykite visus ingredientus, skirtus padažui, aukštame dubenyje.
Supilkite pusę padažo į didelį, gilų indą. Likusį padažo kiekį atidėkite šaldytuve.
Sudėkite vištieną į dubenį su padažu ir leiskite pasimarinuoti 15-30 minučių.
Kol laukiate vištienos, paruoškite salotas - sumaišykite visus salotų ingredientus dubenyje.
Kai vištiena bus pamarinuota, iškepkite ją keptuvėje su aliejumi. Įsitikinkite, jog abi vištienos pusės puikiai iškepė.
Leiskite vištienai atvėsti 5 minutes.
Paruoškite vištieną salotoms ir supilkite likusį padažą ant salotų mišinio.
Patiekite su citrinos skiltelėmis.
Rašyti komentarą