Mitybos specialistas įvardijo naudingiausius vaisius ir uogas: ką įtraukti į mitybą

Į sąrašą įtraukti obuoliai ir slyvos.

Vaisių ir daržovių vartojimas yra svarbi sveikos mitybos dalis. Sertifikuotas mitybos specialistas Daniel Crumble Smith įvardijo sveikiausius vaisius ir uogas, kuriuos būtinai turėtumėte įtraukti į savo mitybą, rašo usatoday.com.

Pasak jo, kiekvienas vaisius turi unikalų maistinį profilį ir naudą. Štai keletas iš jų, kuriuos būtina įtraukti į savo mitybą:

Mėlynės: šiose uogose yra skaidulų, kurios prailgina sotumo jausmą. Jos taip pat yra tarp vaisių ir daržovių, turinčių didžiausią antioksidantų kiekį.

Antioksidantai užkerta kelią ląstelių pažeidimams arba juos atitolina. Tyrimai rodo, kad laukinės mėlynės naudingos kognityvinei ir širdies ir kraujagyslių sveikatai, taip pat jose yra junginių, kovojančių su vėžiu, sako Crumble Smith.

Obuoliai: juose gausu antioksidantų, ypač tamsių spalvų, pavyzdžiui, "Red Delicious". Juose yra vitamino C ir skaidulų, taip pat pektino, kuris veikia kaip prebiotikas, palengvinantis storosios žarnos veiklą ir virškinimą.

Obuoliuose taip pat yra kvercetino - antioksidacinių savybių turinčio flavonoido, kuris, kaip rodo tyrimai, gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir apsaugoti nuo alergijos.

Apelsinuose yra apie 92 % vitamino C paros normos. Jie yra geras folio rūgšties, B grupės vitamino, kuris svarbus nėštumo metu, šaltinis, taip pat gali būti svarbus širdies ir kraujagyslių ligų, nevaisingumo, insulto, demencijos, storosios žarnos vėžio ir Alzhaimerio ligos profilaktikai.

Greipfrutai: geras vitamino C šaltinis, kurį organizmas naudoja kraujagyslėms, kremzlėms, raumenims ir kaulų kolagenui formuoti.

Vitaminas C taip pat veikia kaip antioksidantas ir padeda organizmui įsisavinti ir kaupti geležį. Greipfrutuose taip pat yra vitamino A, kuris palaiko akių sveikatą ir ląstelių augimą.

Braškės: jose gausu vitamino C, kuris padeda palaikyti imuninę sistemą. Jose yra mangano, folio rūgšties ir kalio.

Taip pat skaitykite:

Ananasai: juose gausu vitaminų C, A, K, fosforo, cinko ir kalcio, taip pat mangano, yra bromelaino - ananasų vaisių ir stiebų ekstrakto, pasižyminčio priešuždegiminėmis savybėmis.

Papajose yra vitaminų C, A, E, folio rūgšties, skaidulų ir daug antioksidantų, įskaitant likopeną.

Slyvos: jose yra antioksidantų, pavyzdžiui, antocianinų ir kvercetino, kurie gali sumažinti širdies ligų riziką. Jose taip pat gausu skaidulų, kurios padeda reguliuoti žarnyno judesius.

Pasak "Crumble Smith", slyvose yra mažiau cukraus ir žemas glikemijos indeksas, todėl jos idealiai tinka žmonėms, sergantiems diabetu, turintiems atsparumą insulinui ar sutrikusią cukraus kiekio kraujyje reguliaciją.

Kiviuose yra daug vitaminų C, E ir skaidulinių medžiagų. Taip pat gausite fermento aktinidino, kuris padeda virškinti, liuteino ir zeaksantino - dviejų antioksidantų, kurie naudingi akių sveikatai.

Pastebėta, kad vaisiai gali padėti susidoroti su popietiniu nuosmukiu geriau nei dar vienas puodelis kavos.

O kadangi natūralus cukrus yra sveikas energijos šaltinis, derindami vaisius su baltymais gausite panašų energijos antplūdį.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder