Rudens elegancija - prancūziškas obuolių pyragas

Saldžių obuolių gabaliukai sviestiniame romo pyrage - šis prancūziškas receptas yra tikra paprastumo ir gero skonio kombinacija. 

 

Porcijos: 6-8

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 40 minučių

Jums reikės:

  • 1 stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ½ stiklinės kambario temperatūros sviesto
  • ⅔ stiklinės cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 3 šaukštų tamsaus romo 
  • 2 nuluptų, supjaustytų, be sėklų obuolių
  • Cukraus pudros papuošimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite pyrago kepimo formą sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. 

Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 

Išplakite sviestą ir cukrų elektriniu trintuvu, kol masė taps lengva ir puri. Sudėkite kiaušinius ir išplakite. Vėliau supilkite ir išplakite vanilę ir romą. Sudėkite miltų mišinį ir plakite lėtu greičiu, kol mišinys taps vientisas. Įmaišykite pjaustytus obuolius gumine mentele į tešlą. 

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir sulyginkite tešlos paviršių. Apibarstykite paviršių cukrumi. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas paruduos ir dantų krapštukas, įkištas į centrą, liks švarus. 

Lesikite pyragui atvėsti.

Patiekite su cukraus pudra, plakta grietinėle ar vanilės skonio ledais. 

Šį pyragą taip pat galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Skanaus!

Vienoje porcijoje yra:

Kalorijų: 279

Riebalų: 13g

Sočiųjų riebalų: 8g

Angliavandenių: 35g

Cukraus: 22g

Skaidulų: 2g

Baltymų: 3g

Natrio: 66mg

Cholesterolio: 77mg

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder