Tingūs paplotėliai, kurių nereikia formuoti: skaniausių pyragaičių receptas

Sausio 7 d. kulinarinė tinklaraštininkė Liliya Tsvit "YouTube" papasakojo, kaip be didelių pastangų pasigaminti skanius ir purius tinginių pyragus su dešros įdaru ir žolelėmis.

"Pyragai paruošiami labai paprastai, nereikia nieko formuoti, o įdarui tiks šaldytuve palikti produktai, - sakė tinklaraštininkė. - Galite naudoti viską, ką turite: šoninę, sūrį, virtus kiaušinius".

Produktai

  • 250 ml kefyro;
  • 40 ml vandens;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • po 0,5 arb. š. druskos ir sodos;
  • vienas kiaušinis;
  • 240 g miltų.

Įdaras

  • 200 g rūkytos dešros;
  • ryšulėlis krapų;
  • ryšulėlis žaliųjų svogūnų.

Paruošimas

  1. Puode sumaišykite kefyrą ir vandenį, uždėkite ant viryklės ir kaitinkite.
  2. Šiltą kefyrą supilkite į dubenį, įberkite druskos, cukraus ir įmuškite kiaušinį.
  3. Išmaišykite produktus iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
  4. Pabaigoje įmaišykite kepimo sodą. Supjaustykite įdarą ir įmaišykite į tešlą. Išmaišykite.
  5. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi dviem šaukštais paskirstykite tešlą, kad susidarytų paplotėliai.
  6. Kepkite iš abiejų pusių ant mažos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder