"Pyragai paruošiami labai paprastai, nereikia nieko formuoti, o įdarui tiks šaldytuve palikti produktai, - sakė tinklaraštininkė. - Galite naudoti viską, ką turite: šoninę, sūrį, virtus kiaušinius".
Produktai
- 250 ml kefyro;
- 40 ml vandens;
- 1 šaukštelis cukraus;
- po 0,5 arb. š. druskos ir sodos;
- vienas kiaušinis;
- 240 g miltų.
Įdaras
- 200 g rūkytos dešros;
- ryšulėlis krapų;
- ryšulėlis žaliųjų svogūnų.
Paruošimas
- Puode sumaišykite kefyrą ir vandenį, uždėkite ant viryklės ir kaitinkite.
- Šiltą kefyrą supilkite į dubenį, įberkite druskos, cukraus ir įmuškite kiaušinį.
- Išmaišykite produktus iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Pabaigoje įmaišykite kepimo sodą. Supjaustykite įdarą ir įmaišykite į tešlą. Išmaišykite.
- Keptuvėje su įkaitintu aliejumi dviem šaukštais paskirstykite tešlą, kad susidarytų paplotėliai.
- Kepkite iš abiejų pusių ant mažos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Rašyti komentarą