Reikės šių ingredientų:
Kiaušiniai – 1 vnt.
Obuoliai – 2-3 vnt.
Cukrus – 4-5 valgomieji šaukštai
Vanilinis cukrus – 10 g
Kefyras – 160 ml
Aliejus kepimo formai – 30 ml
Miltai – 150 g
Kepimo milteliai – 10 g
Gaminimas:
Nuplautus obuolius nulupkite (jei odelė stora), išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Kad nepajuoduotų, apšlakstykite citrinos sultimis.
Į gilesnį indą įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Šakute ar plaktuvu kruopščiai išplakite iki masė pabals.
Įpilkite kefyro, aliejaus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Palaipsniui, nedidelėmis porcijomis, supilkite kiaušinio ir kefyro masę. Kiekvieną kartą kruopščiai maišykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlos konsistencija turėtų būti panaši į tirštiems blynams skirtą tešlą.
Į paruoštą tešlą įmaišykite supjaustytus obuolių gabaliukus.
Paimkite tinkamo dydžio keptuvę. Dugną ir kraštus ištepkite aliejumi, ant dugno įklokite kepimo popierių ir jį taip pat aptepkite.
Supilkite tešlą su obuoliais į keptuvę ir mentele tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Sandariai uždenkite keptuvę dangčiu ir dėkite ant viryklės. Kepkite pyragą ant minimalios ugnies 20-30 minučių, kepimo metu dangčio nekeliant.
Po 20 minučių galite atidaryti dangtį ir mediniu pagaliuku (pvz., dantų krapštuku) patikrinti, ar pyragas iškepęs. Jei pagaliukas sausas – pyragas paruoštas.
Skanaus!

Rašyti komentarą