1 obuolys ir pakelis varškės – ir 8 minutės mikrobangų krosnelėje: šeima jį suvalgo pusryčiams

Pavargote nuo monotoniškų pusryčių ir norite ko nors greito, skanaus ir sveiko. Tada varškės ir obuolių apkepas mikrobangų krosnelėje yra idealus pasirinkimas.

Pamirškite ilgą stovėjimą prie viryklės - šis desertas bus paruoštas vos per 8 minutes, o rezultatas maloniai nustebins savo švelnumu ir skoniu. 

Tai ne tik greitas užkandis, bet ir tikras mažas stebuklas, kuriame dera varškės gerumas ir obuolių šviežumas.

Ingredientai (2 porcijoms):

Varškė (riebumas pagal skonį) - 200 g (rekomenduojama naudoti vidutinio arba didelio riebumo varškę, kad būtų švelnesnė. 

Kiaušinis - 1 vnt.

Cukrus - 2 valgomieji šaukštai (arba pagal skonį galite pakeisti medumi)

Vidutinis obuolys - 1 vnt. (geriau naudoti saldžių ir sultingų veislių obuolius)

Maltas cinamonas - pasirinktinai, papuošimui

Gaminimas žingsnis po žingsnio:

1. Obuolių paruošimas: kruopščiai nuplaukite obuolį, nulupkite žievelę ir šerdį. Sutarkuokite stambia tarka. Kuo smulkiau sutarkuosite obuolį, tuo vientisesnė bus troškinio tekstūra.

2. Varškės ruošimas: kad tekstūra būtų lygesnė, rekomenduojame varškę pertrinti per sietelį. Jei skubate, šio žingsnio galite išvengti.

3. Ingredientų maišymas: Sumaišykite varškę, tarkuotą obuolį, cukrų (arba medų) ir kiaušinį. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, galite įpilti 1-2 šaukštus pieno arba grietinės.

4. Kepimas: Varškės masę padalykite į dvi nedideles kepimo formeles (silikonines arba keramines, tinkamas naudoti mikrobangų krosnelėje). Užpildykite formeles maždaug iki 2/3 jų tūrio.

5. Mikrobangų krosnelė: įdėkite formeles į mikrobangų krosnelę ir kepkite maksimaliu galingumu 8 minutes. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo mikrobangų krosnelės galios. Stebėkite kepinį ir prireikus sutrumpinkite gaminimo laiką. Paruoštas apkepas turi būti lengvai auksinės spalvos ir tvirtas.

6. Patiekimas: Prieš patiekdami leiskite apkepui šiek tiek atvėsti. Pabarstykite maltu cinamonu arba papuoškite pagal savo skonį. Patiekite šiltą arba šaltą.

Patarimai ir gudrybės:

Į apkepą galite įberti vanilinio cukraus, citrinos žievelės arba šiek tiek sulčių, kad būtų daugiau skonio.

Jei neturite keksiukų formelių, galite naudoti įprastą karščiui atsparų indą.

Nekepkite apkepo mikrobangų krosnelėje per ilgai, nes jis gali tapti sausas.

Eksperimentuokite su įvairių rūšių obuoliais ir prieskoniais, kad atrastumėte tobulą skonį.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder