1 obuolys ir pakelis varškės – ir į mikrobangų krosnelę 8 minutėms: šeima valgo tai pusryčiams

Jei įprasti kiaušiniai ir omletai nuobodūs, pabandykite tiesiai mikrobangų krosnelėje paruošti švelnų varškės apkepą su obuoliu.

Šis patiekalas - tikras skonio ir naudos lobynas, o gaminimo procesas suteiks jums daug malonumo. Patiekalas bus orus, saldžių natų, o jo aromatas pripildys visus namus jaukumo.

Sudedamosios dalys: 

varškė - 200 g;

Kiaušinis - 1 vnt;

Cukrus - 2 šaukštai;

Obuolys - 1 vnt.

Paruošimas:

Paimkite prinokusį, sultingą obuolį, nulupkite žievelę ir išimkite šerdį su sėklomis. Obuolį sutarkuokite stambia tarka.

Kad apkepas būtų ypač švelnus, varškę pertrinkite per smulkų sietelį.

Giliame dubenyje sumaišykite varškę ir obuolį. Suberkite cukrų (pagal skonį galite pakeisti medumi), įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Varškės ir obuolių masę paskirstykite į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug 2/3.

Dėkite formeles į mikrobangų krosnelę ir kepkite 8 minutes. Laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų mikrobangų krosnelės galios, todėl stebėkite procesą.

Paruoštą apkepą galima papuošti žiupsneliu cinamono, apibarstyti mėgstamu užpilu arba prieš patiekiant apibarstyti migdolų trupiniais. 

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder