![](/sites/default/files/styles/straipsnis_1x_640x422/public/2024-06/salotos8.jpg?h=f821d6b3&itok=GuX939g0)
Ant grotelių keptas halloumi sūris su arbūzu ir džiūvėsėliais
Ingredientai:
750 g arbūzo
2 maži česnakai, labai smulkiai supjaustyti
100 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, taip pat papildomai patiekimui
4 šaukšteliai baltojo balzamiko acto
300 g halloumi sūrio, supjaustyto
gerai išspaustos citrinos sultys
Džiūvėsėliams:
75 g šiek tiek kietos kaimiškos duonos, pašalinta pluta, susmulkintos į stambius džiūvėsėlius
1-2 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
½ vidutinės raudonosios aitriosios paprikos, perpjautos per pusę, išimtomis sėklomis ir susmulkintos
2½ šaukštų kaparėlių, nuplautų
50 g migdolų, paskrudintų ir susmulkintų
mažos mėtos kekės, nuskintais lapais, pusė jų suplėšyti
Metodas
1 ŽINGSNIS
Visą arbūzą supjaustykite kubeliais arba griežinėliais ir perkelkite į dubenį su česnakais. Įpilkite 4 šaukštus aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir balzamiko, tada pagardinkite šviežiais juodaisiais pipirais. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą apie 15-20 min.
2 ŽINGSNIS
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Apkepkite džiūvėsėlius iki aukso spalvos. Suberkite česnaką, čili ir kaparėlius ir pakepkite dar minutę, tada suberkite migdolus.
Nukelkite nuo ugnies, suberkite plėšytas mėtas (šiek tiek suvys), tada ragaukite – bus gana sūru, bet arbūzas toks nebus, taigi gausis geras kontrastas.
3 ŽINGSNIS
Sutepkite halloumi trupučiu aliejaus ir įkaitinkite keptuvę. Sūrį apkepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol pradės lydytis, bet išlaikys formą, su gražiomis auksinėmis grotelių žymėmis. Įmeskite šaltą arbūzą ir česnakus su likusiais mėtų lapeliais ir trupučiu druskos.
Padalinkite į keturias lėkštes arba sudėkite ant lėkštės. Ant viršaus uždėkite karštą halloumi. Išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir ant viršaus užpilkite džiūvėsėlių ir kaparėlių mišinio. Patiekite iš karto.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą