Žuvies karis

Atostogų skoniai – jūsų namų virtuvėje: Starkienės žuvies karis taps neatsiejama savaitgalio pietų dalimi

Karis itin paplitęs Pietų Azijoje, į kurią vis dažniau atostogauti traukia ir lietuviai.

O kad atostogos jūsų namuose būtų jaučiamos ir dar ilgiau, Kotryna pristatys, kaip nesunkiai namuose pasigaminti žuvies karį ir savo pietums suteikti kiek neįprastą, tačiau tikrai nepamirštamą skonį.

O ką ji paruoš desertui, žiūrovai kviečiami stebėti jau šio šeštadienio laidoje.

Ingredientai:

  • 700 g menkės filė;
  • 300 g krevečių;
  • Pak choy salotų;
  • dviejų raudonųjų paprikų;
  • šalotinio svogūno;
  • česnako skiltelės;
  • šaukštelio kario prieskonių;
  • 500 ml kokosų pieno;
  • kubelio sultinio;
  • žaliosios citrinos.

Kotrynos Starkienės žuvies karis

Gaminimo eiga

Svogūnus ir paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, česnakus – plokštelėmis. Pak choy salotas perpjaukite pusiau, o jei jos didelės – pjaukite net į keturias dalis.

Dideliame troškinimo inde pakaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Kepinkite daržoves tol, kol jos šiek tiek suminkštės. 

Įberkite kario prieskonius, gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol pajusite kario aromatą. Supilkite kokosų pieną, įdėkite sultinio kubelį, druską ir palaukite, kol pradės lengvai virti.

Sudėkite pak choy salotas, o kai jos praras formą ir šiek tiek sukris, sudėkite žuvį bei krevetes (jos turėtų būti be galvų ir lukštų). 

Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir palikite karį maždaug dvidešimčiai minučių. Troškinimo pabaigoje supilkite vienos žaliosios citrinos sultis. Žuvies karį patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.