Ingredientai:
Duona (geriausia – rauginta, bet tinka bet kokia mėgstama)
Šviežia mocarela, supjaustyta griežinėliais
Roma pomidorai, supjaustyti
Rukola
Švieži bazilikų lapeliai
Naminis bazilikų pesto
Sviestas (sumuštiniams kepti)
Balsaminė glazūra (žemiau – receptas)
Balsaminė glazūra:
240 ml balzaminio acto
1 arbatinis šaukštelis medaus (arba cukraus)
Instrukcijos:
Paruoškite balsaminę glazūrą:
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirkite balzaminį actą su medumi.
Virkite ant mažesnės ugnies (neužvirkite stipriai), kol skystis sumažės per pusę ir taps tirštesnis – apie 10–15 min. Palikite atvėsti.
Paruoškite panini sumuštinius:
Pasigaminkite arba nusipirkite naminį pesto pagal pasirinktą receptą.
Vieną duonos riekės pusę patepkite sviestu. Apverskite riekę ir ant kitos pusės gausiai užtepkite pesto.
Ant pesto pusės dėkite rukolą, šviežius bazilikų lapelius, pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Pagardinkite druska ir pipirais, užlašinkite šiek tiek balsaminės glazūros.
Uždėkite antrą duonos riekelę taip, kad pesto būtų viduje, o išorė – patepta sviestu.
Kepkite panini keptuvėje ar grilio keptuvėje, kol duona taps auksinė ir traški, o sūris – išsilydys.
Patiekite iš karto!
Pastaba: Šis sumuštinis skaniausias ką tik pagamintas, tačiau likučius galima laikyti šaldytuve iki 1 dienos.
Šaltinis: www.ohsweetbasil.com
Rašyti komentarą