Ingredientai:
175 g cukraus
400 g braškių, nuplautų ir supjaustytų ketvirčiais, taip pat papildomų nesmulkintų braškių patiekimui (nebūtina)
200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 4-5 citrinų sultys)
ledukų, patiekti
Metodas
1 ŽINGSNIS
Supilkite cukrų ir 1 litrą vandens į puodą ant vidutinės ugnies ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti.
2 ŽINGSNIS
Sudėkite braškes į trintuvą ir sutrinkite iki tyrės. Jei norite, galite perkošti per ploną tinklelį sietelį, kad pašalintumėte visas sėklas. Įdėkite braškių tyrę į didelį ąsotį su cukrumi ir citrinos sultimis ir išmaišykite, kad susimaišytų. Išpilstykite į stiklines, užpildytas ledukais, ir patiekite papuoštą sveikomis braškėmis, jei norite.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą