Citrininė vištiena su orzo makaronais

Šis šeimos mėgstamiausias, paprastas patiekalas, pagaminamas viename inde, suteikia jaukumo ir džiaugsmo, ir man malonu juo pasidalinti su jumis.

Paruošimo laikas:

•Paruošimas: 30 min. – 1 val.

•Gaminimas: 1 – 2 val.

•Porcijos: 4–6

Ingredientai:

•1 visa višta, apie 1,5 kg

•1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

•2 citrinos (žievelė ir sultys)

•3 didelės česnako skiltelės, tarkuotos

•2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto peletrūno (arba džiovintų čiobrelių)

•2 vidutinės morkos, nuluptos ir supjaustytos lazdelėmis

•2 vidutiniai porai, supjaustyti 2 cm storio griežinėliais

•2 arbatiniai šaukšteliai jūros druskos dribsnių (arba 1 arbatinis šaukštelis smulkios jūros druskos)

•½ arbatinio šaukštelio džiovintų čili pipirų dribsnių (nebūtina)

•300 g orzo makaronų

•6 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų plokščialapių petražolių, plius papildomai patiekimui

•Šviežiai tarkuotas parmezanas, patiekimui (nebūtina)

Gaminimo būdas:

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (įprasta orkaitė) / 160°C (orkaitė su ventiliatoriumi) / dujų žyma 4.

2.Dideliame, ugniai atspariame puode su sandariai užsidarančiu dangčiu (aš naudoju emaliuotą ketaus ovalų puodą, 29 cm ilgio, į kurį višta puikiai telpa, paliekant nedidelę erdvę aplink ją daržovėms sudėti vėliau) įkaitinkite aliejų. Įdėkite vištą į karštą aliejų krūtinėle žemyn ir kepkite 3–5 minutes ant stiprios ugnies, kol odelė taps sodriai auksinė. Tada apverskite vištą.

3.Nuimkite puodą nuo ugnies ir, nukreipdami į erdvę aplink vištą, sutarkuokite citrinos žievelę, sudėkite česnaką ir džiovintą peletrūną (arba čiobrelius) ir greitai įmaišykite į aliejų, kaip tik galite. Aplink vištą išdėliokite daržoves, tada pabarstykite druska ir čili pipirų dribsniais (jei naudojate) ir išspauskite citrinų sultis.

4.Supilkite 1,5 litro šalto vandens – uždengdami visą vištą, išskyrus patį krūtinėlės viršų – vėl uždėkite ant stiprios ugnies ir užvirkite. Kai užvirs, uždėkite dangtį ir atsargiai perkelkite į orkaitę kepti 1 valandą ir 15 minučių, tačiau patikrinkite, ar višta beveik iškepusi, o morkos minkštos.

5.Išimkite puodą iš orkaitės ir aplink vištą sudėkite orzo makaronus, stumdami juos po skysčiu ir pamaišydami, kiek leidžia ribota erdvė. Vėl uždėkite dangtį ir grąžinkite puodą į orkaitę dar 15 minučių, per kurias orzo turėtų suminkštėti ir išbrinkti.

6.Išimkite iš orkaitės ir leiskite puodui pastovėti, neuždengtam, 15 minučių prieš patiekiant. Orzo toliau sugers sultinį, kol stovės.

7.Įmaišykite 4 valgomuosius šaukštus petražolių, tada pabarstykite dar šiek tiek. Padėkite indą šalia puodo ir švelniai atskirkite vištieną dviem šakutėmis, pašalindami visus kaulus ir odelę, kurie atsiskiria, į indą.

Man lengviausia tai padaryti, kol višta dar puode, bet jei norite, galite pabandyti ją perkelti ant pjaustymo lentos, nors ji greičiausiai šiek tiek subyrės. 

Vėl išmaišykite vištieną ir orzo ir supilstykite į dubenėlius, pabarstydami petražolėmis. Taip pat galite pasiūlyti parmezano sūrio pabarstymui: aš labiau mėgstu be jo, bet mano namuose yra stipri pro-parmezano frakcija.

Šaltinis: www.bbc.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder