Daugiau šio deserto pirkti parduotuvėje nebeprireiks: greitas avižinių sausainių receptas

Savaitgaliais neretai norime pasilepinti. Maistas, kurį valgome – čia ne išimtis. Tačiau neretai tai, kas sveika, gali būti taip pat skanu, o kartu – ir be galo naudinga. Būtent todėl šį šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ – ne tik sveikų, bet ir sveikatai palankių jūsų savaitgalio pietų receptai.

Kotryna Starkienė pasidalins ne tik tobulos keptos lašišos receptu, bet ir kvies išsikepti avižinius sausainius – tuos, kuriuos ne kartą esame pirkę parduotuvėje! Kaip pranokti pačius save ir išmokti juos pasigaminti namuose?

Avižiniai sausainiai

Reikės:

200 g sviesto;
300 g rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
200 g miltų;
100 g avižinių dribsnių;
šaukštelio kepimo miltelių;
aguonų;
linų sėmenų.

Gaminimo eiga

Sviestą išplakite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Miltus išmaišykite su dribsniais ir kepimo milteliais, viską suberkite į išplaktą sviestą. Tešlą gerai išmaišykite, suberkite aguonas ir sėmenis, dar kartą išmaišykite.

Drėgnomis rankomis iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą išklotą. Tarp tešlos rutuliukų palikite tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis. Skardą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!
 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.