Desertas, kuris papildys jūsų sveiką mitybą: šiems Kotrynos Starkienės sausainiams sunku atsispirti

Pavasariui įsibėgėjus, vis daugiau laiko norime praleisti lauke, tad ir mūsų savaitgalio pietūs turėtų būti ne tik sotūs, bet ir greitai pagaminami. O kas, jei sužinotumėte, kad visa tai dar gali būti ir labai sveika? Būtent tokiam tobulam deriniui šį šeštadienį pakvies TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“.

Kotryna Starkienė atvira – sriuboms ji negali atsispirti, todėl jų receptų turi begales! O šį šeštadienį ji parodys ne tik mėsos sriubos su pupelėmis receptą, bet ir pasidalins, kaip paruošti tobulą desertą. Šįkart ji keps sausainius iš riešutų ir sėklų.

Pagrindinio patiekalo receptą išvysite laidoje, o kaip pasilepinti sausainiais, K. Starkienė atskleidžia jau dabar.

Sėklų sausainiai

Ingredientai:

pusė puodelio gliaudytų, nesūdytų pistacijų;
pusė puodelio migdolų plokštelių;
pusė puodelio moliūgo sėklų;
pusė puodelio gliaudytų saulėgrąžų;
pusė puodelio kedro riešutų;
vieno kiaušinis;
2 šaukštai klevų sirupo.

Gaminimo eiga

Sėklas ir riešutus suberkite į dubenį. Ten pat supilkite klevų sirupą, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išmaišykite. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėkite po šaukštą sėklų mišinio. Suformuokite kuo lygesnius apskritimus ir kepkite apie 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus. Iškepusius ir atvėsusius sausainius galite pamirkyti tirpintame šokolade ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder