Fetos ir burokėlių salotos: kartu su žolelėmis, prieskoniais ir medaus garstyčių padažu
Ingredientai:
200 g špinatų lapų
500 g virtų burokėlių
2 x 200 g pakelių fetos sūrio, trupinto
kekės mėtų lapelių, grubiai sukapotų
kekės svogūnų, smulkiai pjaustytų
2 ilgos raudonos paprikos, perpjautos per pusę, išimtos sėklos ir smulkiai supjaustytos
Padažui:
5 šaukštai aliejaus
5 šaukštai medaus
5 šaukštai citrinos sulčių
1 valgomasis šaukštas garstyčių
Paruošimas:
1 ŽINGSNIS
Špinatų lapus išbarstykite ant didelės lėkštės. Burokėlį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant špinatų. Išbarstykite fetą, mėtas, svogūnus ir čili.
2 ŽINGSNIS
Norėdami paruošti padažą, aliejų, medų, citrinos sultis ir garstyčias supilkite į stiklinį indelį su dangteliu.
Pagardinkite ir gerai suplakite.
Kai būsite pasiruošę patiekti, užpilkite padažu ant salotų ir lengvai pakratykite, kad susimaišytų.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą