Fetos ir burokėlių salotos: kartu su žolelėmis, prieskoniais ir medaus garstyčių padažu 

Kontrastingi skoniai yra puikus pagrindas garnyrui salotoms – kartu su žolelėmis, prieskoniais ir medaus garstyčių padažu

Ingredientai:

200 g špinatų lapų

500 g virtų burokėlių

2 x 200 g pakelių fetos sūrio, trupinto

kekės mėtų lapelių, grubiai sukapotų

kekės svogūnų, smulkiai pjaustytų

2 ilgos raudonos paprikos, perpjautos per pusę, išimtos sėklos ir smulkiai supjaustytos

Padažui:

5 šaukštai aliejaus

5 šaukštai medaus

5 šaukštai citrinos sulčių

1 valgomasis šaukštas garstyčių

Paruošimas:

1 ŽINGSNIS

Špinatų lapus išbarstykite ant didelės lėkštės. Burokėlį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant špinatų. Išbarstykite fetą, mėtas, svogūnus ir čili.

2 ŽINGSNIS

Norėdami paruošti padažą, aliejų, medų, citrinos sultis ir garstyčias supilkite į stiklinį indelį su dangteliu.

Pagardinkite ir gerai suplakite.

Kai būsite pasiruošę patiekti, užpilkite padažu ant salotų ir lengvai pakratykite, kad susimaišytų.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder