Greitas ir nebrangus desertas: jį galima paruošti per kelias minutes - nuostabaus skonio receptas!
(1)Šį desertą idealiai tinka ruošti, kai svečiai jau prie durų slenksčio, o šaldytuve nėra nieko prie arbatos. Jis pradžiugins jus savo skoniu ir paprastu paruošimu.
Ingredientai
-
- Kondensuotas pienas 380 g
-
- 3 kiaušiniai
-
- Sviestas 60 g
-
- 150 g miltų
-
- kakavos miltelių 2 valgomieji šaukštai. šaukštai
-
- kepimo miltelių 8 g
-
- šaltos grietinėlės 33 % 300 ml
-
- cukraus 100 g
-
- vanilinio cukraus 8 g
-
- grietinė 20% 200 g
Paruošimas:
- Sumaišykite kondensuotą pieną su kiaušiniais ir ištirpintu sviestu. Turėtumėte gauti vientisą konsistenciją. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Vėl išmaišykite plaktuvu.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą pergamentu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite, perpjaukite į 2 dalis vertikaliai ir 2 dalis horizontaliai.
- Gausite keturis biskvitus. Apipjaustykite kraštus (atraižų neišmeskite, jas galima panaudoti papuošimui).
- Kremui: atšaldytą grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki purumo. Supilkite grietinę ir toliau plakite.
- Aptepkite visus keturis pyragaičius, nepamiršdami viršaus ir šonų. Papuoškite trupiniais.
- Jei norite, tortą taip pat galite papuošti ištirpintu šokoladu. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
Mėgaukitės!
Rašyti komentarą