Greitas tinginio obuolių pyragas, puikiai tinkantis arbatos vakarėliui

Obuoliai yra vaisiai, kurie išlieka aktualūs bet kuriuo metų laiku, kaip ir kepimas iš jų. Yra daugybė būdų, kaip paruošti obuolius - nuo kepimo kaip atskiro patiekalo iki burnoje tirpstančių desertų.

Paprastas pyrago su obuoliais receptas, kuris nereikalauja daug laiko ir pastangų. Tačiau galutinio rezultato malonumas garantuotas.

Kaip paruošti pyragą su obuoliais

Reikės:

obuolių - 3-4 vnt;

kiaušinių - 3 vnt;

pieno - 150 ml;

sviesto - 40 g;

miltų - 100 g;

cukraus - 100 g;

kepimo milteliai - 1 šaukštelis;

vanilės esencija - 4 lašai;

graikiniai riešutai - 50 g;

Paruošimas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, pieną, ištirpintą sviestą ir vanilę, tada viską gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Į kiaušinių masę supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir vėl išplakite iki vientisos masės.

Obuolius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Paruoštus obuolius sumaišykite su kiaušinių ir pieno mišiniu.

Gautą tešlą supilkite į pergamentu išklotą formą ir mentele išlyginkite paviršių.

Pyrago viršų apibarstykite smulkintais skrudintais graikiniais riešutais.

Pašaukite pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Parengta pagal „tastystories.feed" .

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder