Grilio sezono pradžiai – meksikietiški malonumai: Kotrynos Starkienės receptas pavyks kiekvienam
Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl šio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke!
Kotryna ne tik gamins meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateiks staigmeną ir smaližiams – žiūrovų laukia sausainių tortas!
„Tortas puikiai tiks ir tiems, kurie vis nedrįsta kepti sudėtingesnių konditerijos šedevrų: skanus, puikus ir greitai pagaminamas“, – intriguoja K. Starkienė ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos.
Kaip pagaminti desertą, žiūrovai išvys laidoje, o salotų receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
- Meksikietiškoms salotoms reikės:
- marinuotos kiaulienos kepsnelių;
- romaninės salotos;
- raudonosios paprikos;
- saujos vyšninių pomidorų;
- avokado;
- konservuotų raudonųjų pupelių;
- konservuotų kukurūzų;
- Fetos sūrio;
- svogūnų laiškų.
Padažui reikės:
- 3 šaukštų obuolių acto;
- 5 šauktų alyvuogių aliejaus;
- šaukštelio medaus;
- saujos šviežių petražolių lapelių;
- mėgstamų džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlio, čiobrelio);
- žaliosios citrinos;
- šaukštelio pomidorų salsos arba adžikos.
Gaminimo eiga
- Visus padažo ingredientus, išskyrus salsą ir adžiką, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Padažą supilkite į dubenėlį, įdėkite salsą, gerai išmaišykite ir patiekite.
- Kepsnelius iškepkite ant grilio ar keptuvėje. Salotas susmulkinkite ir sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytas paprikas, pusiau perpjautus pomidoriukus, pupeles, kukurūzus bei kubeliais supjaustytą avokadą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į dubens vidurį.
- Iškepusią mėsą supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Fetos sūrį sutrupinkite ir taip pat suberkite ant salotų. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite.
Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Rašyti komentarą